Skandál v Premier League: Hvězda West Hamu přišla o hodinky

Anglický fotbalový klub West Ham, ve kterém září také čeští legionáři Tomáš Souček a Vladimír Coufal, zažívá rekordní sezonu. Jedna z nových hvězd týmu, záložník Jesse Lingard zapůjčený z Manchesteru United, však v těchto dnech řeší úplně jiné starosti. Při květnovém zápase proti Evertonu přišel West Ham o body a Lingard o hodinky. Ty mu byly ukradeny během zápasu přímo ze šatny londýnského celku.

premier league

Policisté ani pořadatelé zatím netuší, jak se zloděj do pečlivě střežené šatny během Premier League dostal. Přísná bezpečnostní opatření jsou navíc v době koronavirových restrikcí ještě posílena a na stadion se dostane jen málokdo. Donedávna žili profesionální sportovci nejen ve Velké Británii v „bublinách“. Nesměli přijít do styku s nikým neotestovaným, aby se do týmu nemohl zavléct koronavirus. Mnozí tak byli dokonce odtrženi od svých rodin.

Lingard je z toho celý špatný

Nešlo pochopitelně o jen tak obyčejné hodinky. Zatímco jiní fotbalisté mají slabost pro rychlá auta, Lingard je velkým milovníkem právě hodinek. Doma má sbírku vzácných designových kousků, z nichž nejdražší mají hodnotu i několik desítek milionů korun. Jde třeba o na zakázku vyrobené hodinky z dílny renomovaného švýcarského hodináře Richarda Milleho.

Nepřekvapí proto, že Lingard je z celého incidentu pěkně rozladěný. Hráč, který je zatím ve West Hamu jen na hostování, dokonce podle zdrojů z jeho okolí zvažuje, že nebude mít zájem do klubu přestoupit. A to přesto, že se ve West Hamu v posledních měsících vypracoval v důležitý článek základní sestavy.

Zloději šli totiž podle všech indicií na jistotu. V kabině plné desítek různých značkových kousků oblečení a špičkových mobilních telefonů či jiné elektroniky si totiž vybrali drahou maličkost, kterou lze snadno nepozorovaně pronést přes ochranku či kamery. Málokdo totiž na první pohled pozná takhle drahé hodinky.

FOTO: thesun.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Doba temna ve fotbale nekončí! Světlo na tunelu zatím bohužel není vidět. Může nový trenér s reprezentací reálně něco udělat?

Okno do historie sportu. Jak se zrodil fotbal, kdy se konalo první fotbalové mistrovství světa a kde se kopaná poprvé objevila u nás?