Potřebujete vyšší plat, sousední byt, novou holku nebo dobrou pracovní zakázku? Stačí trochu zamakat na vzhledu a svém chování. Jak?

Chcete udělat na někoho dojem? Stačí vám trochu zapracovat na svém zevnějšku a komunikaci. Vědět, na co myslet a o čem mluvit, vám pomůže dosáhnout svého! Takhle se plní sny! Nevěříte?

Chcete dosáhnout svého? Musíte vědět, jak se tvářit a jak komunikovat!

Postupy slavné FBI, která se mimo jiné soustředí i na praktiky analýzy chování, jsou jednoznačné. Pokud na někoho chcete udělat dojem, musíte se tvářit, že jste vážně okouzleni tím, co říká. Bez ohledu na to, o jakou ptákovinu se jedná. Buďte zaujatí, udržujte přímý kontakt a tvařte se fascinovaně. Prý to zabírá u 99 procent případů. Pokud byste snad náhodou tuhle kulišárnu nezvládali, přejděte k plánu B. Ten se týká řeči těla. Musíte totiž vědět, jak s ním umět zacházet!

Lstivý tah na branku

Za prvé, nespěchejte a hned neříkejte, o co vám jde. Zkrátka a dobře, nechte protějšek, aby vůči vaší osobě trochu přivyknul. Za druhé, nebuďte nedostupní, ale ani snadno přístupní. Pochopte, ledovému čumákovi jen tak někdo nevyhoví, a pokud zase budete naopak až příliš „free“, může to působit uměle a vypočítavě.

Jděte spíš cestou nenucenosti a berte to tak, že se ve tváři odráží vaše myšlenky. Doopravdy myslíte na tu novou zakázku, po které tak toužíte, ale nevíte, jak převálcovat konkurenci? Představte si třeba, že jste právě vyhráli zápas v thajském boxu. Tělo i mysl se této myšlence přizpůsobí a hned se vám bude lépe jednat. Ostatně, předstírání patří k přirozenému chování nás všech.

Na rande se tváříte, že se vám holka líbí, a přitom přemýšlíte nad svojí bývalkou. V práci předstíráte aktivitu, i když už si dvě hodiny píšete s partnerkou a domlouváte večerní sex. Odborníci na řeč těla zároveň doporučují ve společnosti objektu zájmu sršet optimismem, černé scénáře nikoho nezajímají, lidi mají dost špatných zpráv – stačí se večer podívat na zprávy. Hrajte tedy, že jste úplně v pohodě. A až se do téhle fáze doopravdy dostanete, můžete využít dalších pár triků.

Taktický zásah = hledání podobností

U kohokoli a kdykoli se osvědčuje takové malé vlezprdelkoství. Ať už chcete sbalit krásnou kočku, nebo se toužíte dostat do přízně svého šéfa, je nutné nahodit takové téma rozhovoru, které vás zavede k podobnostem mezi vámi a danou osobou. Boss chodí rybařit, miluje tuningové srazy, nebo naopak vymetá všechny nemocnice v okolí? Zmiňte se, co se vám stalo minulý víkend.

Na husté akci veteránů vám ukradli peněženku, váš kamarád chytil mega sumce a v té nemocnici kousek od vás je fakt hezká zdravotní sestřička. Tohle vtírání, které je podpořené studiemi, zabírá jako nic jiného! A další dobrá zpráva? Podobnost mezi objektem A (vy) a objektem B (ona či on) nemusí být extra okatá a výrazná, aby měla hluboké účinky! Klidně si vymyslete i povrchní historky, nebo se aspoň přibližte osobnosti toho, koho si chcete získat -tedy osobnosti, od které něco potřebujete.

Ber, co se samo nabízí

Sociologové z Illinoiské Severozápadní univerzity dokonce podotýkají, že 74 procent náborových manažerů prestižních firem se chová přesně podle této předlohy. Stačí, když k nim na pohovor přijde někdo, kdo má společné rekreační aktivity, zájem o stejný sport nebo technologii. A když nějakou tuhle podobnost odhalíte, nebojte se projevit nadšení v tom smyslu, že jste přece rádi za setkání se spřízněnou duší a fanouškem toho a onoho. To prolomí ledy.

Při hovoru vsaďte na dobré, otevřené nonverbály. Klidně zvedejte obočí, usmívejte se, gestikulujte. Na druhou stranu, cokoliv, co vyjadřuje, že u vás dochází ke zvětšování tlaku, je nežádoucí. Takže žádné semknuté rty, ruce v pěst nebo neustálé drbání ve vlasech! Pokud tohle zmáknete, jste v pohodě. V nejhorším vždycky pomůže dobře míněný kompliment. Mimochodem, je prokázáno, že člověk si víc cení lichotky pronesené za zády, ne přímo. Tak na to myslete, až budete oblbovat šéfovu sekretářku…

A co pro dosažení svých úspěchů děláte vy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Staňte se supertátou! Jak? Pořiďte si supervychytávku pro hlídající táty. Tohle vám usnadní práci a všechno proběhne hladce!

Poznáte šílence? Tady je 10 profesí s největším možným výskytem psychopatů. Víte, s kým pracujete?