Posedlost pomstou na prvním místě: Zajímavé odvetné reakce z historie

Za život utržíme spoustu ran, a ne všechny chceme jen pasivně nést dál. Někdy si prostě právo na pomstu zasloužíme. Tady můžete načerpat trochu inspirace ze světa.

Pomsta

Ani čtyřicet let života nedalo Japonci jménem Shigeta Miura zapomenout, jaké peklo mu ze života udělali na škole čtyři šikanující ranaři. A na svou pomstu si uměl počkat. Zjistil si jejich současné adresy, a začal jim posílat balíčky s nejrůznějšími nechutnostmi. Použité kalhotky školačky? Ou. Zvlášť, když vám přijdou domů. Pozvánky do gay-barů, spodní prádlo milenky zapomenuté v motelu, krabice plná prázdných plechovek? Podobných dárečků poslal každému víc než 70. Do práce, k rodičům, příbuzným. A ještě tak chytře, že jako odesílatele uváděl někoho ze čtverky šikanátorů. Trvalo to hezkých pár měsíců, a dá se říct, že na to jak jim pokazil život hned tak nezapomenou.

Dobrý večer, tady Sova

Hovořím prosím s panem XXXX? Měli bychom pro vás nabídku formou obchodního průzkumu, bude to trvat asi minutu…“ Zlatý voči. Vyvolávači ustájení v kukaních telemarketingových společností s vámi můžou zabít plkáním celý den. Je to živí, ale vás to stojí čas. Roger Anderson už jich měl plné zuby, a tak vytvořil jednoduchý počítačový program, trochu propracovanější záznamník s nahrávkou vlastního hlasu. Hračka různě předstírala, že chvilku rozumí, klade doplňující otázky, nerozumí… a pak pošle volajícího do háje. Že se na to nemůže nikdo nachytat? Původní verze software Crazy Mazy, jak se vynález pana Andersona jmenuje, dokáže telemarketéra efektivně připravit o 45 minut života. Paráda.

Naprosto neschopný milionář

Nikdo učený z nebe nespadl, ale asi nechceme trávit dny studia tím, že nás bude nějaký učitel dokola dusit informací, že to nikdy nikam nedotáhneme. Tim Martin už toho měl taky plné zuby. Takže poté, co zakončil svá studia, rozjel řetězec restaurací a barů v Británii a Irsku. Pojmenovaných po svém nepříjemném učiteli: Wetherspoons. Podniků téhle řady je dnes kolem devíti stovek, což je skutečně razantní důkaz toho, že je neschopný a neumí to. Nebo ne? Své břídilství ještě podtrhl půlmiliardovým vydělaným jměním. V librách. Dá se říct, že jeho bývalý učitel teď má o čem přemýšlet, než zase osočí nějakého svého student z neschopnosti.

Pomsta

Pomsta je sladká. (zdroj foto: pixabay.com)

Ať trpí celý svět!

Hatori Hanza je jméno, které není fanouškům Kill Billa neznámé. Akio Hatori byl trochu jiný level. Nesoustředil se na samurajské meče, ale na pomstu ano. Někdo mu totiž z jeho zaparkovaného kola v Tokiu ukradl sedátko. A tehdy se šedesátiletém chlapíkovi probudil fantom. Jako stín se plížil ulicemi, a kradl sedátka z kol, patřících jiným lidem. Ano, byl to opravdu podivín. Kuriozitou bylo, že si počínal skutečně rafinovaně: volil nejrůznější převleky, skrýval se před pátravými oky kamerových systémů. Policisté kvůli němu založili speciální pracovní skupinu, protože Hatoriho práce vypadala na činnost celého gangu organizovaných vandalů. Proč to celé dělal? Aby prý lidé „cítili stejnou bolest, jako on sám“. Možná mu někdo měl poradit, aby si na kolo bez sedátka nesedal.

Objednal si někdo cihlu?

Žijete z honorářů, ale váš vydavatel se tak nějak nemá k jejich vyplácení? Zkuste cestu spisovatele Harlana Ellisona. Ten se rozhodl oblažit jednoho takového notorického neplatiče cihlou. Nebojte, žádné vandalství. Úhledně zabalenou, zaslanou poštou. S náklady na doručitele. A když to nezabralo? Poslal jich ještě dalších 212, hezky kousek po kousku. To víte, že mu raději vydavatel nakonec zaplatil.

Aline Cokerová se pohádala se svým bratrem. To už se tak někdy stává. Jenže tady to šlo hodně do krve a ona si vážně nepřála s ním cokoliv sdílet. Ani po smrti. Pro jistotu. Takže kromě parcely na hrobové místo pro jistotu skoupila i dalších 262 hrobových míst v okolí. Aby někoho nenapadlo je dát vedle sebe.

Rozvod s překvapením

To Jennifer Fitzgeraldová na to šla jinak. Po ne zrovna příjemném rozchodu s manželem stačila ještě zakoupit z jeho kreditky starou ojetinu, a zaparkovat ji na letištním hlídaném parkovišti. A zapomněla se mu o tom zmínit. Po šesti měsících, během kterých proběhl drsný rozvod a její ex získal prakticky všechno, se přihlásila policie. Nezaplacené poplatky za parkování se mezitím vyšplhaly na 100 000 dolarů. A ano, byly jen jeho.

Autor: Radomír Dohnal