Polovina japonských párů bez sexu! Jak jsou na tom Češi?

Bez sexu

Polovina japonských manželství bez sexu

Japonci a Japonky jsou známi mimo jiné proto, že trpí samotou a v zemi mají nízkou porodnost. Zajímavým odhalením přišel nejnovější výzkum Japan Family Planning Association, který ukázal, že téměř polovina manželství v Japonsku je tzv. „sexless“, neboli bez sexuální aktivity. Tento trend odhaluje nejen specifika japonské společnosti, ale také otevírá otázky o vlivu moderního životního stylu na intimní aspekty života lidí po celém světě.

Alarmující trend sexuálního života v Japonsku

Neuvěřitelné, ale pravdivé! Nedávné studie ukázaly, že až polovina manželství v Japonsku žije bez sexu. Ano, čtete správně – v zemi vycházejícího slunce se ložnice staly místem klidného spánku, nikoliv vášnivých nocí. A nejhorší na tom? Podobný osud postihuje i páry na Západě, včetně nás v České republice.

Proč jsme přestali mít rádi sex?

Zapomeňte na romantiku a vášeň. Dlouhé pracovní hodiny, stres a nekonečný scroll na sociálních sítích nám sebraly energii i chuť na milostné radovánky. A není to jen Japonsko, kde se lidé utápějí v práci až do pozdních nočních hodin. I v Česku je hra na „Utrápeného pracanta“ národním sportem. Kdo by pak měl sílu na rozpalování vášně?

Globální „pandemie“ nechuti k sexu

Vypadá to, že nám moderní životní styl spoutal ruce i nohy. A nemluvíme jen o poutech v ložnici! Po celém světě klesá zájem o sex. Jsme svědky globální pandemie nechuti k sexu, která nezná hranic. Od Prahy po New York, od Tokia po Berlín – všude se lidé víc zajímají o své telefony než o své partnery.

Jak technologie zabíjejí naši vášeň

Myslíte, že věčný přístup k pornu na internetu nás vzrušuje? Opak je pravdou! Sociální sítě a nekonečné hodiny strávené před obrazovkou nás izolují od skutečných emocí a intimního kontaktu. Naše libido utíká pryč rychleji než like na novém selfie.

Vraťme vášeň do našich ložnic!

Všechno ještě není ztraceno. Odborníci mají jasné řešení: Komunikace, více času stráveného společně (a myslíme tím skutečný čas, ne chatování na WhatsAppu) a snaha najít zpět cestu k sobě. Možná je na čase vypnout na chvíli technologie a otevřít dveře ložnice nejen pro spánek, ale i pro hry, které nám v moderním světě tolik chybí.

Jak znovu objevit ztracenou vášeň

Nebojte se otevřeně mluvit o svých touhách a fantaziích. V dnešní době, kdy nás obklopuje tolik rozptýlení, je důležité si vzájemně připomínat, co je v našich vztazích opravdu důležité. Věnujte čas sobě navzájem, objevujte nové způsoby, jak probudit vášeň, která se zdá být zapomenutá. Ať už to bude prostřednictvím společně stráveného víkendu bez elektroniky, nových zážitků, nebo třeba hledání inspirace v literatuře a filmech zaměřených na posílení vztahu. Hlavní je nezůstat stát na místě a nebojovat s rutinou samostatně, ale jako pár.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

5 způsobů, jak osvěžit dlouhodobý vztah

Sexuální porada: Jak udržet vášeň a intimitu v dlouhodobém vztahu!