V čem letos podnikat? 5 nápadů, které stojí za zvážení

Podnikatelským nápadům je nyní otevřený svět. Pokud se chcete postavit na vlastní nohy, není nic lepšího, než udělat ten první krok a založit si živnost nebo třeba společnost s ručením omezeným. Jenže aby k tomuto kroku mohlo dojít, musíte mít dobře promyšlený plán.

podnik

V čem tedy chcete podnikat a jak váš nápad vlastně realizovat? Jestliže vám ona idea v hlavě zatím nedřímá, tady je několik tipů.

1. Výživový poradce

Na každý rok lze vypíchnout několik odvětví, po kterých je zrovna největší poptávka. A letos se mezi nimi vyskytl i výživový poradce, respektive online trenér nebo někdo, kdo vám vymyslí plán na hubnutí.

Že bude zájem o tuto profesi se dalo očekávat. Vždyť jen v době koronavirové pandemie, kdy byli lidé zavření doma, nefungovala fitka, měli depresi, v průměru přibyla populace kolem šesti kilogramů na osobu. A to je znatelný rozdíl i při pohledu do zrcadla.

Po zpřístupnění prakticky všeho najednou lidé nevěděli, za co mají ten svůj přechod na zdravější způsob stravování chytit. A tak hledali pomocnou ruku, která by je znovu nasměrovala na tu správnou cestu. Z tohoto úhlu pohledu se podnikaní v oblasti fitness a výživy jeví jako ideální.

2. Online marketing

Není tajemstvím, že všechno se nyní přesouvá do online světa. A s tím jde ruku v ruce i zvýšení konkurence prakticky ve všech odvětvích. Aby firmy, freelanceři nebo e-shopy v množství konkurence vynikli, sází na dobrou propagaci. A markeťáci fungující v onlinu mají o práci postaráno.

Poptávka zejména po schopných markeťácích vzrostla rekordním tempem ihned poté, co začalo být lidem jasné, jaké změny covid přinese. Od prvního lockdownu dochází k významnému přesunu do tohoto světa. Kdo není online, ten nepřežije.

Nezáleží úplně na tom, jestli se budete pohybovat ve Facebook reklamě, nebo jestli dáte přednost Google Ads či pouhé SEO optimalizaci. Online marketing obecně je nyní zlatým dolem.

3. Influenceři

Jestli se jedná o podnikání v pravém slova smyslu ukáže jen čas. Nyní to však vypadá, že ti všichni, kdo si dokázali z nějakého důvodu vypěstovat aktivní komunitu na sociálních sítích, mají aktuálně vyhráno. Jejich byznys roste společně s tím, jak přibývá počet společností fungujících ryze online.

Jinými slovy přesun do onlinu influencerům dost usnadnil práci a hrál takzvaně „do karet”. Žně mohou očekávat hlavně ti, kteří mají se svými sledujícími vypěstovaný opravdu hezký vztah, z něhož vyplývají interakce v podobě komentářů, ukládání nebo sdílení.

podcast
Jako influencer tvoříte zajímavý online obsah. (foto: unsplash/Malte Helmhold)

4. Copywriting

Co jde tak trochu ruku v ruce s online marketingem a influencerstvím obecně je copywriting. O jedinečné, zcela originální texty je nyní taktéž poptávka. Na kopie se nehraje, kopie nemají tak vysoké a kvalitní dopady jako originální texty, jež jsou v očích internetových vyhledávačů velmi cenné. 

Být copywriterem však nemusí být žádný med (tedy alespoň ne ze začátku). Vymýšlení sloganů, popisů kategorií a další zabírá nemálo času, zejména pokud jsou odborného charakteru. Navíc se člověk musí držet mnoha pravidel, aby se texty skutečně těšily z takových výsledků, jaké se očekávají. A konkurence je obrovská.

5. Tvorba videí/fotografování

Máte cit pro focení? Pak je pro vás aktuální situace perfektní. Stejně tak jedinci, kteří vnímají a vidí ty správné úhly pro tvorbu videí budou doslova nadšení, protože i jim je trh zcela otevřen. 

Právě v době, kdy je konkurence ve světě internetu tak obrovská, musíte vyniknout. A čím jiným byste měli vyniknout, když ne kvalitní a líbivou webovou prezentací či jedinečnou prezentací na sociálních sítích?

I na Instagramu už se nehraje jen na fotky. Nejlíp uděláte, když zkombinujete obojí. Abyste se však neztratili v davu, vyplatí se opět sázet na naprostou originalitu a jedinečný střih. Chce to neustálé zlepšování a nezůstat na místě.

Vzdělávání, pořízení vybavení nebo reklama můžou v začátku podnikání znamenat nemalé náklady. Přemýšlíte, že byste je pokryli půjčkou? Využijte srovnávač půjček do5minut.cz. Vyhnete se tak zbytečně vysokým nákladům.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nastartujte úspěšné podnikání v několika krocích

Instagram se opět mění. Aplikace uživatelům umožní přímý nákup nabízeného zboží. Sociální sítě nejsou zadarmo, ale musí vydělávat!