Platíte několik úvěrů zároveň? Jejich sjednocení zajistí konsolidace! Proč se to vyplatí a jak na to?

V současné době se do finanční tísně může dostat v podstatě kdokoliv. Ideální samozřejmě je, pokud se z ní dostanete sám, aniž byste potřeboval pomoc od přátel, rodiny či úvěrové instituce. Jakmile si však půjčíte od různých bankovních či nebankovních společností, až vám nakonec splátky začnou přerůstat přes hlavu, je nejvyšší čas s tím něco dělat. Jednou z možných cest je konsolidace půjček, na kterou se v následujících řádcích zaměříme podrobněji.

Konsolidace půjček

Jestliže máte doslova guláš v tom, co splácíte, měli byste si ve svých závazcích nastolit pořádek. Spojte si všechny půjčky, úvěry i kontokorenty do jednoho a snižte tak měsíční splátku.

Konsolidace půjček vám vytrhne trn z paty

Pokud se řekne konsolidace půjček, spousta lidí ani netuší, co se pod daným termínem nachází. Přitom se jedná o velice užitečný produkt, který spojuje více úvěrů do jednoho, a tím pádem nemusíte platit pět splátek měsíčně, ale pouze jednu. Všechno funguje v podstatě tak, že společnost, u které si zařídíte konsolidaci, vyplatí všechny ostatní úvěry, a potom splácíte pouze jeden jediný. Vyhnete se mnoha poplatkům, získáte přehled nad svými výdaji a výrazně snížíte měsíční splátku. Počítejte však s tím, že se vám doba splácení nejspíše prodlouží.

Potěší vás, že nezáleží na tom, zda máte bankovní či nebankovní půjčku, dokonce můžete mít i kreditní kartu či kontokorentní úvěr.

Proč požádat o konsolidaci půjček?

  • Splácení se stane jednodušší a přehlednější.
  • Sníží se vám transakční náklady a poplatky za vedení jednotlivých úvěrových účtů.
  • Získáte nižší splátku.
  • Určíte si datum splatnosti.
  • Úvěr si můžete v případě potřeby navýšit a získat nějaké finance navíc.

Jelikož je finanční trh rozmanitý, můžete si vybírat z řady společností, které konsolidaci poskytují. Obrátit se můžete klidně i na nebankovní instituci a nemusíte se bát, že by vás podvedla, protože se pravidla zpřísnila. Česká národní banka totiž uděluje licence pro nebankovního poskytovatele spotřebitelského úvěru, a tím se počet nebankovních poskytovatelů značně zredukoval.

Autor: red

 

REKLAMA