Perly letních festivalů! Na koho musíte vyrazit?

Festivalová sezóna je v plném proudu. Rock for people, nebo Votvírák již sice proběhly, ale i tak přináší české festivalové léto řadu perel, které jistě budou stát za pozornost. Vybrali jsme pro vás ty nejzásadnější.

Enter Shikari již brzy!

Strmě stoupající hvězda britských multi-žánrystů, jejichž styl bývá označován jako Post – hardcore, zazáří naplno 4. července na letišti Čápův dvůr v Táboře, v rámci 11. ročníku festivalu Mighty sounds. Kapela vznikla v roce 2003 a její poslední album The Mindsweep se nese na vlnách oslavných kritik. Pokud máte rádi hudební experimenty a zároveň od interpreta vyžadujete přímočarost, jsou Enter Shikari jasnou volbou.

Motörhead přiveze novinky z posledního alba

Ve stejný den jako jejich mladší kolegové z Britských ostrovů, ale na plzeňském Rock for people, se představí jedna z ikon britského heavy metalu, legendární Motörhead. V čele se svým charismatickým Lemmy Kilmisterem vychrlí na plzeňské publikum novinky ze svého posledního alba Bad Magic, stejně jako své největší hity Ace of Spades či Rock Out. Motörhead jsou sázka na jistotu.

https://www.youtube.com/watch?v=eBIa0o36pPo

Nightwish s novou zpěvačkou

Začátek července bude ve znamení rocku a metalu. To svým vystoupením na vizovickém Masters of rock podtrhnou i finští Nightwish. Kapela, která v popularitě dávno překročila hranice symfonického metalu představí své nové album Endless Forms Most Beautiful a také novou zpěvačku Floor Jansen. Kam až se jejich show posunula se můžete přesvědčit 12.7., kdy Finové celý festival uzavřou.

Björk na Colors of Ostrava

Islandská zpěvačka, jejíž styl lze jen těžko uchopit, se představí na Colors of Ostrava. Žena plující v rozmezí psychedelické až klasické hudby se ostravskému publiku představí s novou deskou nesoucí název Vulnicura. Pokud budete chtít navštívit její koncert, neplánujte si nic na čtvrtek 16. července, kdy vystoupením Björk vyvrcholí první festivalový den.

Village People na Benátské noci

Klasický discopop včetně legendárního hitu YMCA přivezou na festival Benátská noc američtí Village People. Parta, která se dala dohromady na sklonku 70. let sice již notnou dobou nevydává nová alba, ale jejich show dozajista roztančí celý areál Vesec. Pokud chcete zavzpomínat na old school disco, rezervujte si datum 24.7.

https://www.youtube.com/watch?v=xMq3IeYmYZQ

Don Diablo a jeho exkluzivní set

Fanoušky elektronické hudby potěší uznávaný holandský DJ Don Diablo, který se představí na festivalu Mácháč. Don Diablo se na festivalu představí v exkluzivním setu plném jeho charakteristických beatů a vokalizací. Dona Diabla si nenechte ujít v pátek 21. srpna na hlavní stage festivalu Mácháč.

Vyberte si v naší nabídce, nebo hledáte své favority jinde? Napište nám do komentářů.

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

13 tipů, co dělat v létě, aby chlap přežil

Když jsou muzikanti v jednom kole