Jak vybrat pánskou peněženku? Nepodléhejte kouzlu nesmyslů, hlavně ať je funkční

Každý muž potřebuje věrného parťáka, který mu bude neustále hlídat peníze (vyjma přítelkyně, dámy prominou). Musí být na něj opravdu spolehnutí. Na druhou stranu se musí líbit ženám. Přece jenom, když muž vytáhne peněženku z kapsy, nesmí vypadat levně. Proto ty na suchý zip dejte dětem na hraní a vy přejděte na zcela jiného, elegantního společníka.

peněženka

V dnešní digitální době plateb přímo z mobilu byste mohli namítat, že něco jako peněženka už je zbytečná investice. Mince, papírové bankovky nebo doklady do mobilu nevložíte. Proto si pojďme shrnout několik bodů, jak vybrat vkusnou a zároveň funkční pánskou peněženku.

Kvalita na prvním místě 

Muži jsou zpravidla praktická stvoření, která vyžadují spíše kvalitní a jednoduché věci. A je to tak zcela v pořádku. Kvalita by měla vyhrát před kvantitou. Na toto pamatujte i v případě výběru peněženky. Nechcete přece, aby se vám po pár týdnech doslova rozpadla v rukou, nebo ano? 

Pokud prahnete po opravdu hodnotném kousku, za zvážení stojí kůže. I když jsou kožené modely zpravidla o něco dražší, na rozdíl od textilu vám vydrží daleko déle. Je však důležité, abyste sáhli skutečně po pravé kůži, a nikoli po kožence. Ta se nepyšní zrovna dlouhou životností.  

Vzhled na místě druhém 

Sice se většinou říká, že na vzhledu nezáleží, není tomu tak. Tedy alespoň ne v případě peněženky. Pokud jste se rozhodli koupit si nového společníka, musí jít ruku v ruce s vaším stylem. A jak již bylo zmíněné, měl by se také líbit na první pohled i ženám. Klasické textilní peněženky na suchý zip opravdu nebudou v opačném pohlaví probouzet pocit, že jste elegán nebo gentleman. Spíše si pomyslí, že ještě bydlíte s maminkou.

peněženka
Jednobarevná kožená klasika nikdy nezklame. (foto: 123RF)

Pánská peněženka také nemusí být nositelem extrémního množství barev a vzorů. Měla by být naopak neutrální. Ostatně to také doporučujeme. Neutrálními barvami nikdy nic nezkazíte a vždycky k vám budou skvěle ladit. Vezměte si takovou černou nebo hnědou – ty jsou sázka na jistotu.

Sportovní vs. elegantní 

A když už jsme u toho vzhledu, kromě barvy si můžete vybrat také styl peněženky. Zvolíte sportovní nebo elegantní? V současné době jsou oblíbené například modely vyrobené ze dřeva, které splňují to i ono. Hodí se jak na sportovní událost, tak skvěle doplní outfit do kina nebo divadla či jinou formální událost. 

Funkčnost na místě třetím

Kromě kvality dbejte také na funkčnost. Proto když už máte svého favorita, podívejte se dovnitř. Kolik má přihrádek na karty? A je kapsička na mince rozepínací? A co přihrádka na bankovky, je dostatečně velká? Tolik otázek, na které si dokážete odpovědět jenom vy.

Mnozí pánové se bohužel nechají unášet vzhledovou stránkou věci, ale poté jim dojde jedno – praktická stránka je u peněženky víc než důležitá. Peněženka má jen jeden úkol, a sice uchovávat peníze, a pakliže ho nedokáže spolehlivě splnit, je k ničemu.

Kromě peněženky si pořiďte i vizitkář 

Jak vybrat pánskou peněženku už víte. Paradoxně to však není jediné, co byste měli vždycky mít s sebou. Obzvláště pokud podnikáte, kromě peněženky si pořiďte také vizitkář, ve kterém budete mít po ruce vizitky pro budoucí partnery, společníky nebo zákazníky.

Jestliže je na vás peněženka moc velká (například pokud jdete jen s kamarády na pivo a nemáte s sebou batoh, do kterého byste ji schovali), je dobré mít doma pouze mini peněženku na kreditní karty. Dnes také existují speciální pouzdra na doklady (například na cestovní pas a další), kterým se říká “dokladovky”. Uchovají pohromadě všechny vaše osobní dokumenty.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Co je to bankovní identita a vyplatí se ji mít?

Jak na pracovní schůzce nevypadat jako vesnický balík?