VIDEO: Orgazmus pro fanoušky F1. Formule na sněhu! Nebylo to ale poprvé

To si takhle v klídku lyžujete v Kitzbühelu a najednou se na sjezdovce objeví Formule s řeetězama. No fakt! Stalo se to v rámci marketingové akce Red Bullu, přičemž za volant usedl nizozemský pilot Max Verstappen. Co se přesně dělo? Byl to mazec!

Všechno se odehrálo ve výšce přes 1600 metrů nad mořem. Řidič si liboval, že šlo o neuvěřitelný zážitek. Člověk si u F1 jen stěží zkusí něco podobného. Osmnáctiletý mladík ze stáje Toro Rosso, juniorského týmu Red Bullu, si pochvaloval také super výhledy. Šlo o model vozu RB7. Ten, se kterým Sebastian Vettel získal titul mistra světa. Aby se to dalo sjet, opatřili vůz  sněžnými řetězy a show začala! Neobešlo se to bez pár pořádných zrychlení a smyků, to už ale k F1 holt patří i za sucha. Škoda, že pořadatelé jezdce nepustili na vyhlášenou sjezdovku Streif.

„Když Thomas Überall (šéf marketingu Red Bullu) poprvé přišel s myšlenkou uspořádat naši promo akci na Hahnenkammu, říkal jsem si, ten se snad zbláznil,“ uvedl poradce stáje Helmut Marko. „Ale podařilo se to.“

Tady je ukázka, jak to všechno probíhalo…

Nebylo to poprvé, co piloti F1 byli na sjezdovce

Fernando Alonso a Felipe Massa si zkusili slalom na sjezdovce v Madonně di Campiglio už v roce 2012. Nejeli na lyžích, ale v nejnovějším modelu Ferrari. Hatchback FF byl první sériovou čtyřkolkou Ferrari. Šlo také jak jinak než o marketingový tah. Ten skvěle vyšel, prokázalo se, že FF  nemá na sněhu žádný problém.:)

Tak co, zkusili byste si to taky?

Autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ferrari – Králové na 4 kolech

Jak rychle přijít o statisíce? Rozstřelit Ferrari!