Jsou lepší ojeté vozy nebo nové. Na věčnou otázku jsme našli odpověď

Ojeté vozy nebo nové? Co je lepší investice? Které auto mi vydrží déle a jaké budou náklady na opravu? Budu muset co měsíc do servisu nebo mi auto zůstane až do důchodu? Spousta otázek, na které není jednoduché odpovědět, ale pokládá si je každý, kdo uvažuje nad koupí vozu.

ojeté vozy nebo nové

Základní otázkou, jestli ojeté vozy nebo nové, je nakonec vždy to, zda zvolíte vůz přímo z výroby vonící novotou, nebo zabrousíte na trh autobazarů mezi ojeté vozy a pokusíte se najít v džungli ten podle svých představ. Proč se vám vyplatí vstoupit do této džungle a hledat vysněné auto právě v sekci ojetých vozů?

Úleva pro vaši peněženku

Naprosto jasná výhoda ojetých aut je jejich cena. Nový vůz hned po zakoupení zákazníkem začne ztrácet na své ceně. I když jej chcete po pár měsících používání prodat, nikdy se nedostanete na původní cenu nového vozu. Pro vás to znamená, že nákupem ojetého vozu můžete ušetřit spoustu peněz. Pokud zároveň chcete kvalitu bez kompromisů, vybírejte z ojetých vozů, které nabízí samy automobilky u svých autorizovaných prodejců. Za pomoci programů, jako je například ŠKODA plus, se automobilky snaží usnadnit svým zákazníkům nákup ojetého vozu jejich značky bez toho, aby se klienti spálili.

KDE NEJLÉPE NAKOUPIT: Vyberte si z nabídky až 350 ojetých vozů ŠKODA s garancí ŠKODA plus!

Modely, které prověřil čas

Starší modely aut jsou ověřené léty používání a stovkami zákazníků. Z mnoha testů tak po čase naprosto jasně vyplyne, které modely se po svém uvedení propadly do temnoty nezájmu zákazníků kvůli nesplněným očekávání a které jsou naopak i po letech hodnoceny jako kvalitní, neporuchové a spolehlivé. Pokud zvolíte starší model, víte přesně, jaké jsou jeho přednosti a nedostatky.

Jistoty stejně jako u nového vozu

Pokud váš nejsilnější argument pro koupi nového vozu je záruka, která vám pokryje případné nedostatky vozu, pak vězte, že ani u ojetého vozu nemusíte příliš riskovat. Ojeté vozy, které mají jen pár let, můžete koupit ještě včetně tovární záruky, často i prodloužené třeba na pětileté období. V případě, že koupíte kvalitní ojetinu u autorizovaného prodejce s dobrým servisem, dostanete záruku, servisní knížku se všemi záznamy o opravách a kontrolách a především pečlivě prověřený vůz bez skrytých vad a se zárukou počtu najetých kilometrů. Bezpečná koupě.

ojeté vozy

Slevové akce

U nových vozů mají většinou automobilky pevně stanovený ceník, s nímž mohou autorizovaní prodejce jen těžko hýbat. U ojetých vozů často můžete využít nějaké speciální slevové akce, případně získat spoustu výhod k nákupu zdarma – servisní prohlídky, zimní pneumatiky nebo jiné dárky. Je třeba sledovat autorizované dealery a ve správnou chvíli zvolit správný vůz.

Fajn způsobem, jak ušetřit při nákupu, může být výběr z nabídky ojetých vozů ŠKODA Kodiaq, které se postupně objevují na českém trhu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Škoda Kodiaq RS je konečně tady. Testovali jsme, jestli se vyplatilo čekání a zda si zaslouží označení RS