Odborníci zvolili nového Kuchaře roku. Stal se jím Jan Horký

Česká republika má nového krále mezi profesionálními kuchaři. Porotu v prestižní soutěži Kuchař roku 2017/2018, jejíž výsledky se vyhlásily na galavečeru kongresu For Gastro & Hotel, nejvíce uchvátil šéfkuchař Jan Horký. 

Kdo je kuchař Jan Horký?

Jan Horký je v současnosti pracovníkem společnosti Compass Group Czech Republic. Mezi dvanácti finalisty uspěl se svým menu pstruha pečeného v těstě, jelení kýty s omáčkou z tučných kachních jater a borůvkového dortíku.

Dlouhé 4 hodiny dřiny

Během náročného finálového boje, probíhajícího více než čtyři hodiny, na veletrhu For Gastro & Hotel dokázal úspěšně porazit dvanáct finalistů z řad uznávaných profesionálů. Konkurence byla vysoká a porota složená s významných osobností české gastronomie dlouho hledala společnou řeč.

Obhájil titul po deseti letech

Tím, který nejvíce zaujal, se nakonec stal právě Jan Horký, který svůj titul obhájil přesně po deseti letech. Pro profesionální kuchaře vysněnou trofej si převzal minulý čtvrtek na slavnostním galavečeru, který stejně jako soutěž samotnou uváděla populární herečka a vášnivá gurmánka Markéta Hrubešová. Gratulovat vítězi přišli také zástupci Akademie kuchařů a cukrářů ČR, která je pořadatelem akce.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Chcete ochutnat něco víc? Zkuste sirupy podle vyhlášeného šéfkuchaře

Vylepší michelinští kuchaři McDonaldu reputaci?