
Plýtvání jídlem škodí nejen našim peněženkám. Objevte praktické způsoby, jak mu...
Česká republika má nového krále mezi profesionálními kuchaři. Porotu v prestižní soutěži Kuchař roku 2017/2018, jejíž výsledky se vyhlásily na galavečeru kongresu For Gastro & Hotel, nejvíce uchvátil šéfkuchař Jan Horký.

Jan Horký je v současnosti pracovníkem společnosti Compass Group Czech Republic. Mezi dvanácti finalisty uspěl se svým menu pstruha pečeného v těstě, jelení kýty s omáčkou z tučných kachních jater a borůvkového dortíku.
Během náročného finálového boje, probíhajícího více než čtyři hodiny, na veletrhu For Gastro & Hotel dokázal úspěšně porazit dvanáct finalistů z řad uznávaných profesionálů. Konkurence byla vysoká a porota složená s významných osobností české gastronomie dlouho hledala společnou řeč.
Tím, který nejvíce zaujal, se nakonec stal právě Jan Horký, který svůj titul obhájil přesně po deseti letech. Pro profesionální kuchaře vysněnou trofej si převzal minulý čtvrtek na slavnostním galavečeru, který stejně jako soutěž samotnou uváděla populární herečka a vášnivá gurmánka Markéta Hrubešová. Gratulovat vítězi přišli také zástupci Akademie kuchařů a cukrářů ČR, která je pořadatelem akce.
Autor: red
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Chcete ochutnat něco víc? Zkuste sirupy podle vyhlášeného šéfkuchaře