Spolehlivé oblečení, obuv a vybavení jsou na horské stezce nezbytné

Každý, kdo se pohybuje v horách trochu déle, dobře ví, jak důležité je být na každou cestu připraven. Ať už se jedná o jednodenní výlet po jednodušší stezce, nebo o týdenní trek, kvalitní vybavení vám zajistí pohodlí a spolehlivost v náročných podmínkách. Není to jen otázka pohodlí, ale do značné míry také otázka naší bezpečnosti.

oblečení

Jaké je nejlepší vybavení do hor?

Pokud se vydáme na horskou stezku, budeme obvykle po mnoho hodin odkázáni pouze na své vybavení. I na značených stezkách vzdálených několik hodin chůze od nejbližších horských chat může čekání na pomoc v případě nějaké mimořádné události nebo poruchy vybavení trvat velmi dlouho. Proto je důležitá vysoká kvalita a trvanlivost každého kusu našeho vybavení. To znamená promyšlené materiály a konstrukce, které zaručují optimální výkon. Proto se při výběru vybavení vyplatí věnovat pozornost tomu, kdo jej vyrobil. Nejlevnější modely ze supermarketů vypadají na pultech skvěle, ale v náročných horských podmínkách často prohrávají a nechávají nás na trase s propíchnutým batohem nebo děravými botami. Při výběru horského vybavení je lepší hledat výrobky, které byly dobře otestovány a navrženy profesionály, a takové výrobky najdete pouze ve specializovaných obchodech.

Na trhu s outdoorovým oblečením, obuví a horským a turistickým vybavením je mnoho dobrých značek, ale jen málo firem nabízí tak komplexní sortiment vybavení jako Salewa. Její historie se začala psát již v roce 1935. A přestože zpočátku vyráběla kožená sedla pro koně, v následujících letech si všimla potenciálu a přešla na navrhování horského vybavení. V průběhu let přinesla společnost na trh inovativní řešení a její výrobky používali někteří z nejvýznamnějších horolezců, včetně Reinholda Messnera. Bohaté zkušenosti umožňují značce vyrábět téměř každý kus vybavení.

Dobré boty jsou nezbytné

Každý výlet do hor vyžaduje mnoho kilometrů po stezkách, pěšinách a často také přímo lesem nebo po skalnatých svazích. Ve všech těchto případech je zásadní správná obuv. Pouze specializovaní výrobci nabízejí obuv, která se osvědčí v takto náročných podmínkách. Mezi ně bezpochyby patří boty Salewa. Před pouhými dvanácti lety tento výrobce s designem obuvi teprve začínal. Od počátku však přitahoval milovníky hor mimořádně vysokým komfortem a designem kombinujícím moderní prvky s tradičními materiály. V současné době zahrnuje sortiment značky boty pro každou horskou výzvu. Horolezecké modely pro vysokohorské stěny, klasické trekové boty pro delší túry, ale také lehké turistické boty, které vám umožní zachovat vysokou dynamiku chůze při rychlém zdolávání vrcholů s minimálním zavazadlem.

oblečení
Horské oblečení Salewa. Zdroj foto: Salewa

Oblečení na hory pro každou aktivitu

Na horských výpravách samozřejmě nesmíme zapomínat na správné oblečení. V současné době je výběr outdoorového oblečení velmi široký a přední výrobci nabízejí modely určené pro konkrétní aktivity. V katalogu značky Salewa tomu není jinak. Najdete zde mimo jiné klasické nepromokavé bundy pro pěší turistiku v nepříznivém počasí, ale také extrémně odolné modely na horolezectví, lehké bundy na horský běh a modely na skialpy. Oblečení této značky se vyznačuje kombinací moderního stylu s maximální funkčností. Díky tomu oděvy skvěle vypadají a zároveň chrání před nepříznivými povětrnostními podmínkami.

oblečení
Horské oblečení Salewa. Zdroj foto: Salewa

Horské a outdoorové vybavení

Nejdůležitějším vybavením pro pěší turistiku a výlety po stezkách je bezpochyby batoh. Umožní vzít si s sebou všechny základní věci – oblečení, jídlo, kempingové vybavení a mnoho dalšího. Hned po botách je to batoh, který bude mít zásadní význam pro vaše pohodlí na stezkách. V těchto bodech se batohy Salewa ukazují jako spolehlivé. Široký výběr modelů umožňuje zvolit si nejen objem batohu, ale také nosný systém určený pro konkrétní aktivity. Potřebujete ideální stabilizaci při lezení nebo lyžování? Dobře padnoucí batoh bude sledovat každý váš pohyb. Hledáte další větrání? Modely se zádovým systémem se síťkou zaručují maximální přísun vzduchu.

Nabídka Salewa zahrnuje pouze produkty nejvyšší kvality, které lze doporučit jak začínajícím milovníkům horských expedic, tak profesionálům, kteří hledají to nejkvalitnější vybavení. Pro zkušenější průzkumníky značka nabízí také mačky, cepíny, lezecké přilby nebo smyčky na via ferraty. Vše najdete na jednom místě!