O světě Star Wars: Novinky o natáčení Epizody 9. Jaká bude nová trilogie bez Skywalkera? A co by chtěli fanoušci?

Poslední díl kultovní ságy o Hvězdných válkách stále rezonuje světovými kiny. Těsně před koncem roku 2017 překročil v celosvětových tržbách výdělek jedné miliardy, čímž se dostal na třetí místo po Krásce a zvířeti a Rychle zběsile 8. Kam nás úspěch ságy, jejího pokračování, nové trilogie i dílčích filmů dovede dál?

Rian Johnson se i přes značný ekonomický úspěch Posledního Jediho dostává pod palbu kritiky. Skalní fandové hořekují, že prostřední díl současné trilogie zbabral. Nám akorát nejde do hlavy, co tedy fanoušci vlastně chtějí. Když to měl v područí J. J. Abrams, zlí jazykové zase nadávali na to, že Síla se probouzí byla jako čtyřka přes kopírák.

K režii Epizody IX se vrací… Abrams? Johnson dostal novou trilogii

Johnson se proto pokusil přizpůsobit a udělal svůj film a jeho příběh naprosto nepředvídatelným. Některé věci sice byly dost přes čáru i na nás, vzpomeňme si na Leiu, ale v kontextu a ladění dnešních blockbusterů a poněkud odlišného publika si nevedl špatně. Možná moc vtipu a nadlehčení dramatické atmosféry? Kdo ví, každý to vidí jinak. I herec Mark Hamill byl ale nespokojený s tím, kam režisér jeho postavu Luka zavedl. K režii Epizody IX se nicméně vrací Abrams (Správně, Trevorrow to pustil. Co vy na to?) a Johnson má pro sebe celou novou trilogii.

Co nás čeká v nové trilogii? Žádný Skywalker

„V konečném odloučení od ságy Skywalkerů představí Johnson v nové trilogii spoustu nových charakterů z koutů Galaxie, které tradiční Star Wars, jak je známe, nikdy pořádně nezkoumaly,“ uvedla pro CNN společnost Disney, která celý Lucasfilm vlastní. Kdy se ale tohoto neznámého dobrodružství ve známém světě dočkáme, to zatím není uvedeno nikde. Snad brzy.

Kde se bude Epizoda IX natáčet?

Vraťme se ale k deváté epizodě, která se vrátila do rukou producenta a režiséra J. J. Abramse. Ve skotských novinách Daily Record napsali, že nový Star Wars film se bude natáčet právě ve Skotsku. Zaznělo jméno historického hrabství Argyll a horského průsmyku známého jako „Rest and Be Thankful“. Má to ale háček. Noviny uvedly, že půjde o první z filmů z Johnsonovy trilogie. Ta byla nicméně teprve oznámena a natáčení pravděpodobně nezačne dřív než v roce 2020, film o Hanu Solovi je už pro změnu dotočený (dostaneme se k tomu) a ten o Benu Kenobim se nebude natáčet dřív než v lednu roku 2018. Jediné možné východisko je tedy Epizoda IX. A co o ní víme dál?

Nápady k  Epizodě IX – POZOR SPOILERY – z Posledního Jediho

Režisér Rian Johnson potvrdil, že v momentě z Posledního Jediho, ve kterém Kylo Ren odhaluje Rey původ jejich rodičů, využívá její slabosti proto, aby si ji přiklonil na Temnou stranu Síly. Když jí odhalil, že jsou její rodiče jenom „bezvýznamní pašeráci“, chtěl v ní především vyvolat pocit nejistoty, který by mohla vyrovnat jedině s ním.

„Abrams má pořád čas na to, aby uchopil situaci z jiného úhlu pohledu. Špinaví, bezvýznamní pašeráci skutečně mohli být – v dané situaci, když jí tenkrát opustili,“ říká Johnson. Proto si myslíme, že se k původu Rey v Epizodě IX ještě vrátíme. Teď ale k Hanu Solovi.

Solo režíruje Howard, k soundtracku se z části vrací Williams

Co nového můžeme vnést do filmu Solo: A Star Wars Story? Tak třeba to, že k jeho soundtracku se výjimečně vrací John Williams, který se dříve nechal slyšet, že vyjma jeho použité originální hudby nebude do spin-off série Star Wars nijak zasahovat. V Rogue One ho tak nahradil Michael Giacchino. Novinkou ale je, že u Sola alespoň trochu ustoupil a složí jeho ústřední znělku. Zbytek nechá na Johnu Powellovi, který má na kontě například filmy X-Men: Poslední vzdor nebo Jak vycvičit draka.

Velké přetáčení. Kdy se ho dočkáme?

Poslední update pro ty, kteří nesledovali dění kolem filmu o Hanu Solovi. Původní dvojici režisérů Phila Lorda a Chrise Millera, kteří natočili například Lego příběh nebo 21 Jump Street, v červnu Lucasfilm vyhodil, protože chtěli do příběhu zasadit až moc humoru a improvizace. Nahradil je Ron Howard, od kterého můžeme znát třeba V srdci moře nebo Rivalové. Zbyla na něj asi čtvrtina filmu, v říjnu se ale rozkřiklo, že přetočil téměř celý film. Na Nový rok ale fanouškům hezky popřál a zveřejnil jednu fotku.

https://twitter.com/RealRonHoward/status/947859525360635904/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.jedinews.co.uk%2Ffilm-music-tv%2Farticles%2Fron-howard-posts-another-look-earlier-photo-solo-vehicle-cockpit%2F

Děkujeme a těšíme se na trailer, film s Emilii Clarke, Aldenem Ehrenreich nebo Woody Harrelsonem je už totiž v post-produkci a do kin by měl přijít 24. května.

Na co se těšíte nejvíc?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Christian Bale: mistr shazování a nabírání váhy. Teď tloustne pro novou roli

Lena Headey: v 8. řadě seriálu Hra o trůny se vrátí. Miluje tetování a má nahou dublérku!