Nový čtyřdílný seriál Exploring Movie Studios: Warner Bros je tu! Na co se můžete těšit?

Exploring Movie Studios: Warner Bros. Studios je rozhodně naprostou raritou a novinkou na českém internetovém poli. V průběhu listopadu si budete moci vychutnat tuhle záležitost, která se točila přímo v Kalifornii. Těšte se na unikátní záběry z tohoto studia, které je domovem například Batmana, Supermana či Wonder Woman. Autorem je seriálu je Martin Pomothy, zakladatel portálu ČSFD.

Předně je třeba říci, že natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich “guided tour” je přísně zakázané. Čechům se ale nakonec podařilo do těchto prostor dostat. Získali povolení a jako závdavek dostali k dispozici nejlepšího z průvodců, amerického herce a moderátora Johna Kourounise, který je po studiích provedl.

Žádné amatérské video

Původně si autor Martin Pomothy představoval  úlet ve stylu youtuberských videí. Nakonec se z jeho počinu vyrýsoval profesionální čtyřdílný seriál. Ten můžete již v průběhu listopadu sledovat na ČSFD.cz. Proč teď? Koná se tak při příležitosti uvedení filmu Liga spravedlnosti do českých kin, protože Warner Bros. Studios jsou domovem všech Batmobilů, Batpadů a původních kostýmů herců hrajících postavy DC Comics – od batmanovek a Supermana, přes Sebevražedný oddíl až po Wonder Woman.

 

Zajímavosti z natáčení

Seriál vznikal v dubnu 2017. Natáčení trvalo „pouhých“ 5 hodin. Pracoval na něm jen malý tým složený z autora projektu a talentovaného kameramana Daniela Bordovského. Na místě se shodou okolností seznámili s českou herečkou žijící trvale v Los Angeles, Terezou Srbovou, která nadšeně přijala účinkování v seriálu. Tým ještě doplnil i druhý kameraman Chase DuBose.

Stačilo 80 tisíc

Rozpočet na celý seriál včetně postprodukce dosáhl výše 80 000 Kč. „Je to náš první seriál realizovaný pro naše filmové fanoušky, do budoucna bychom chtěli určitě s vlastní tvorbou pokračovat a chystáme se navštívit také další filmová studia po světě,“ dodává Martin Pomothy.

Kde vznikala klasika

V jednotlivých epizodách se dostaneme na místa, kde vznikaly slavné filmové klasiky, jako například Gilmorova děvčata, La La Land, Jurský park nebo Blade Runner. Těšit se můžete také na interiérové exhibice rekvizit a kostýmů z DC Comics a Harryho Pottera i Fantastických zvířat, stejně jako na největší skladiště rekvizit na světě čítající přes půl milionu artefaktů k zapůjčení pro natáčení.

Novinka: Stage 48: Script to Screen

Jeden ze čtyř dílů je věnovaný naprosté novince Warner Bros. Studios Tour nazvanou “Stage 48: Script to Screen”. Jde o interaktivní naučnou výstavu, která na konkrétních příkladech vysvětluje jednotlivé etapy filmařského procesu od scénáře a storyboardů až po výrobu vizuálních efektů v postprodukci. 

První díl už je on-line

První díl s názvem Any Town Square & Backlot Exteriors už najdete on-line. Termíny premiér dalších dílů jsou stanoveny na 9., 14., a 23. listopadu. 

My jsme nadšení! Co vy?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak se vyvíjí technologie CGI postav ve filmech. Kde můžeme spatřit největší perly této novinky?

Woody Allen: Pro ženské role si vybírá nejtalentovanější herečky! Co jste nevěděli o novém filmu Kolo zázraků?