Trápí vás věčně nespokojená partnerka? Prozradíme, jak na ni vyzrát

Ať už uděláte cokoliv, všechno špatně. Ručník špatně pověsíte, boty špatně poskládáte, nevhodně se oblečete nebo třeba špatně řídíte. Co se to stalo, že se vaše partnerka proměnila v nechutný pichlavý kaktus, když to ještě před nedávnem byla fajn holka? Víme, jak to zařídit, aby se doma opět dalo existovat.

Nespokojená partnerka
Nespokojená partnerka a tisíce výčitek

Kdy se z ženy stává nespokojená partnerka? Většina mužů uvádí, že k proměně dochází především v té době, kdy se stane matkou. Neustálá starost o dítě, málo spánku a péče o domácnost je spolu se sníženým nebo žádným sociálním kontaktem živné podhoubí pro to, aby se z ženy stala troska.

Promění se natolik, že úplně zahořknou. To se pak během chvíle, kdy přijdete z práce, místo pěkného přivítání na vás sesype tisíc výčitek, na které snad myslela během celého průběhu dne. Prkýnko na záchodě. Nepřišroubovaná polička. Prostě pořád jí něco vadí – jako byste už ani dýchat neuměl správně!

Chce to změnu, holka

Příčin jejího chování může být spoustu. Možná jste ji zklamal jako partner a málo se staráte o dítě. Možná jste ji zklamal jako muž, když se nechováte jako princ z telenovely. Nebo jste ji zklamal jako živitel rodiny, když nemáte plat jako támhleten prachatý soused.

Na to, že i ona má své chyby, jaksi zapomíná. Může mít tisíce potíží, ale když ani o jedné neumí mluvit a místo toho se chová jako semetrika, nikam to nevede. Bude to chtít změnu.

Zodpovědnost vyléčí semetriku

Všechno děláte špatně a ona umí všechno nejlépe. Nejlépe se postará o dítě, nejlépe řídí, nejlépe vytírá. Tak fajn. Když jste tak neschopná nula, dopřejte jí pořádnou porci zodpovědnosti. Jasně řekněte, že jste nula a neumíte nic, tak ať to dělá ona.

Když vás kritizuje během řízení auta, s klidem bezpečně zastavte a přesedněte si. Ona to zvládne lépe. Když špatně oblékáte dítě, ok, předejte s klidným hlasem potomka ženě a mile se usmějte se slovy: „Miláčku, ty to přeci umíš nejlépe, nechám to na tobě.“

Že by záblesk, že už není všechno špatně?

Nespokojená partnerka se ze začátku bude cukat, to je jasné. Časem ale pochopí, o co vám jde. Jediné, co potřebujete, je udržet emoce na uzdě. Když štěká a kritizuje, k rodinné pohodě vám stejný výbuch z vaší strany rozhodně neprospěje.

Místo toho to chce klidný hlas a milé oslovení. Moc dobře bude vědět, že to přehnala. Časem poznáte první záblesk – to bude vlaštovka, která vás utvrdí v tom, že partnerka se rozhodla se sebou něco dělat. Zlepšení je na cestě.

Ženy si chtějí povídat – využijte toho

Někdy máte hlavu jako balón z toho, jak vás nespokojená partnerka neustále zásobuje tunou informací o ničem během jedné minuty? Většina žen si prostě a jednoduše ráda povídá. Jo, i přes to, že nám se do toho zrovna teď nechce. Stejně spustí tu svou.

Ale téhle přirozené vlastnosti můžete využít taky pro dobro věci. Co takhle někdy rozhovor začít hovorem o neustálém šťárání se v ničem? Zkuste jí klidným hlasem říct, že se necítíte dobře, když vás neustále kritizuje. Zkuste si vzpomenout na situace, kdy zase ona něco udělala ne podle vašich představ – a vy jste jí to nevyčetl.

Pochvala funguje nejlépe – už není vše špatně

Když si svým klidem partnerku začnete vychovávat k tomu, aby pořád nepeskovala, začněte ji chválit za pokroky. Přeci jen je náprava zlobivé holky těžší, než pro ni bylo zdivočet, takže si zaslouží odměnu.

Pochvalte ji, když nebude peskovat. Zdůrazněte, že si vážíte toho, že na sobě pracuje. Hm, že by se vám podařilo převychovat semetriku v hodnou a vyrovnanou ženu, se kterou se dá žít? Gratulace!

Pokud nemáte v plánu od partnerky odejít a rozhodli jste se, že si ji zvládnete převychovat, bude to chtít hodně klidné a pevné nervy. Odměnou ale bude spokojená ona i vy. Vztah, ve kterém se bude dát dýchat. Humor a porozumění. Tak co, pořád je všechno špatně?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Velký věkový rozdíl partnerů. Na co se připravit ve vztahu se starší partnerkou?

Inspirativní tipy, jak oživit váš vztah! Zkuste alespoň něco z toho a uvidíte, že to bude jako na začátku!