Nejzajímavější nové aplikace pro mobily – čím nás letos vývojáři potěšili?

Vždy, když si člověk myslí, že ho už žádná novinka nepřekvapí, vyrukují vývojáři s neotřelými aplikacemi a hrami, nad kterými musíme uznale pokývat. Letošní rok nebyl výjimkou a pro telefony s oběma nejpopulárnějšími systémy se objevily skvělé novinky. Pojďme se podívat na několik, které nás zaujaly nejvíc!

Nejchytlavější hra roku?

Slither.io se v březnu objevila verzi pro Android i iOS a od té doby se drží mezi nejpopulárnějšími aplikacemi. Vychází totiž ze starého a osvědčeného principu legendárního Hada. Toho jsme hráli všichni, že? Tak ve Slither.io ovládáte právě takového hada, který roste požíráním barevných kuliček. Unikátní je ale tahle hra díky multiplayeru – po ploše totiž pobíháte s dalšími hráči, a pokud do některého narazíte, končíte. Možná si dokážete představit, jak je tenhle koncept návykový, takže neváhejte a oprašte své reflexy!

Král upozornění je tu

Také se vám stává, že je váš telefon občas zahlcen upozorněními? A nejlépe ve chvíli, kdy je nemáte čas všechny řešit. Pak se lehce stane, že nějakou důležitou zprávu zapomenete odpovědět. Tomu je teď konec díky appce Boomerang Notifications. Bumerang dělá přesně to, co byste od něj očekávali – umožňuje libovolnou notifikaci odložit na později. Notifikace si navíc můžete i uložit a projít si je naráz, až budete mít více času. Pokud máte Android, tak už stahujte, protože tenhle drobeček vám ušetří spoustu starostí s nevyřízenými povinnostmi!

Konec flákání!

Potřebujete být ještě produktivnější? Vyzkoušejte metodu Pomodoro! Podle ní byste měli pracovat v kratších úsecích, trvajících 25 minut, a po každém si dát pětiminutovou pauzu. Po pěti cyklech máte nárok na delší přestávku. Aplikace FocusList vám bude měřit čas a vy budete vědět, co a kdy máte dělat. Ale FocusList umí víc než jen obyčejné stopky – vaše výkony zaznamenává a vy tak můžete jednoduše vidět, jak trávíte čas a kdy jste nejproduktivnější. A s takovými informacemi se už dá pracovat! Aplikace je k dispozici pro iOS i Android.

Přehrávač pro nadšence

Foobar2000 je hudební přehrávač, kteří zkušení uživatelé počítačů možná znají. Zdarma ke stažení je pro Windows už od roku 2002 a během let si získal spoustu fanoušků díky jednoduchému designu, kvalitnímu zvuku a obrovskému množství přizpůsobení, kterých můžete (ale nemusíte) využít. Nyní se tahle už trochu zapadlá legenda dostala i na mobilní zařízení. V dubnu jsme se nejdřív dočkali verze pro Windows 10 a o měsíc později i pro dvě hlavní mobilní platformy, tedy Android a iOS. Pokud si nepotrpíte na moderní design, ale spíš hledáte funkční a jednoduchý přehrávač, Foobar2000 určitě stojí za vyzkoušení.

Kdo si vede nejlépe?

Jak vlastně vypadá žebříček nejstahovanějších aplikací? U iOS i Androidu je situace podobná, přední místa totiž okupují hlavně appky sociálních sítí, které máme v telefonu skoro všichni – Facebook, Messenger, YouTube, WhatsApp, Instagram. Pořadí podle stažení v systému Android vévodí zmiňovaná pařba Slither.io, na páté příčce je další zajímavá hra Sea Hero Quest. Ta sbírá data o tom, jak proplouváte mořem a plníte úkoly. Získané údaje budou použity pro vývoj nástrojů k diagnostikování demence, takže svým pařením i prospějete dobré věci! Mrkněte, jak funguje:

Na dalších příčkách jsou zprávy o počasí Meteor, hudební přehrávač Spotify, další hra Color Switch a DIY Locker, díky kterému si můžete nastavit zamykání obrazovky třeba prostřednictvím fotky.

Žebříčku iOS vévodí Snapchat, sociální síť, která se pomalu začíná rozšiřovat i u nás. Slither.io je aktuálně na šesté pozici, za ním výuková aplikace iTunes U, seriálová a filmová platforma Netflix, dále Google Mapy a desítku uzavírá ráj pro hudební nadšence s názvem Pandora.

Bonus – fotbal v kapse

I přes nášup nových aplikací ale nesmíme zapomínat na to důležité, pánové – na fotbal. UEFA vytvořila oficiální aplikaci pro mistrovství Evropy s nepřekvapivým názvem UEFA EURO 2016. Pro každého fanouška by se tahle appka měla stát povinnou výbavou telefonu na následující týdny. Najdete v ní soupisky týmů, přehled zápasů i aktuální články. Potěší i možnost upozornění na vývoj zápasů, které vás zajímají. Užitečná cesta, jak se udržet v obraze a neprošvihnout jediný gól!

Jaké aplikace vás zaujaly? Víte o dalších novinkách, na které jsme zapomněli? Pište do komentářů.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

8 + 1 originální aplikace na seznámení. Zkuste je!

Aplikace, která vám měří sexuální aktivitu