Největší žrouti mobilní baterky? Facebook či Spotify

Máte rádi mobilní aplikace? My taky. Ale víte, které vám sežerou nejvíc baterky?

Aktuální výsledky empirického výzkumu společnosti AVG (Android App Performance Report Q1) poukazují ne reálný dopad populárních mobilních aplikací na spotřebu baterie, spotřebu mobilních dat, výpočetní výkon či nároky na úložný prostor.

V rámci průzkumu byl hodnocen dopad na více než milion mobilních přístrojů běžících na operačním systému Android.

Spotify zpomaluje a nárokuje si systémové prostředky

Jednou z vůbec nejnáročnějších aplikací je přitom hudební služba Spotify. Ta během spuštění výrazně zpomalovala systém, naopak měla minimální dopad, když byla ukončena. To se bohužel nedá říci o aplikaci Facebook, která telefon zpomaluje, i když není zrovna spuštěna a jen běží na pozadí.

Mezi vůbec nejnáročnější mobilní aplikace patří Facebook a Spotify

Mezi vůbec nejnáročnější mobilní aplikace patří Facebook a Spotify

Vysoké nároky na mobilní data má třeba Tumblr

Mezi největšími žrouty mobilních dat vládnou aplikace Tumblr, Snapchat, BBC News, Netflix, a (na staré známé) Spotify. V TOP 10 žroutů dat však figuruje i trojice aplikací pro předpověď počasí – Yahoo Weather, Weather Channel a Weather & Clock Widget Android (ta se objevila i v TOP 10 žroutů baterie).

Úložiště? Zase to Spotify!

Co se týče nároků na úložiště (kolik místa prostoru aplikace vyžaduje), i zde je na prvním místě Spotify. Při streamování hudby totiž může k ukládání songů využít interní úložiště vašeho přístroje. Následuje prohlížeč Google Chrome, aplikace Line Camera, čtečka Amazon’s Kindle, a SoundCloud.

Hrám vévodí Candy Crush Soda Saga

Podíváme-li se na kategorii mobilních her, je pořadí největších žroutů baterie následující: Candy Crush Soda Saga, Hay Day, Pet Rescue Saga, Candy Crush Saga a Clash of Clans. Hay Daypřitom figuruje také v v dalších žebříčcích a je obecně velmi náročná na výkon i kapacitu přístroje. Pokud ji vyloženě nepaříte, zbavte se jí.

Pokud se ratolest opravdu stane šampiónem, tyhle „drobné“ se v mžiku vrátí, pokud ne, máte smůlu. Jaký je váš názor na permanentní dril od kolébky? Přichází tak dítě o dětství nebo mu to jen prospěje? Dejte nám vědět v diskuzi pod článkem!

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Originální aplikace na seznámení

Mobilní aplikace, která vám vylepší sex