Největší filmové propadáky loňského roku. Kdo nás zklamal a čím?

Po nedávném shrnutí nejlepších honiček a jízd roku 2015 by neuškodilo shrnout si také to, které filmy doslova vyletěly z tratě. Jednotlivé vynikající snímky totiž prokládal obdobný počet propadajících se selhání a také zklamání v podobě filmů, od kterých bychom to nečekali.

Největší filmové propadáky. Najdou se vždycky!

Každá kulturní a filmová stránka a databáze má vlastní žebříček největších filmových zklamání loňského roku. Některá jména se na těchto stupíncích hanby opakují a pouze střídají pozice, proto ani nemá cenu jejich hodnocení přejímat nebo dělat nějaké průměry. Nejlepším možným řešením bude vyzdvihnout ty filmy, které se na úplné dno dostaly opravdu dlouhým propadem z úplného vrcholu. To pro budou ty největší propadáky – filmy, od kterých jsme očekávali naprosté uspokojení našich tužeb, ale z kina jsme odešli akorát tak s brekem.

Fantastická čtyřka

Dvojdílné pokračování z roků 2005 a 2007 se nedočkalo zrovna širokého fanklubu, pročež se Marvel a 20th Century Fox rozhodli udělat něco ve smyslu pompézního restartu. Trailer fungoval efektivně, jelikož hrál právě na ty efekty. Skoro náctiletá čtyřčlenná parta Reeda, Sue, Johnyho a Bena se svými nově nabytými schopnostmi předvedla několik pěkných kousků a představil se i zhrzený padouch Doom. Co ale nikdo nemohl čekat, bylo to, že ve filmu potom v akční sekvenci nebylo skoro ani o ždibec víc záběrů – tedy možná bylo, abychom nepřeháněli, ale děj se prostě pomalu rozjížděl do finálního boje, který ve výsledku netrval snad ani pět minut. Že by došly peníze?

Nová Fantastická čtyřka

Nová Fantastická čtyřka

Spectre

Další z opakovaných jmen na seznamech největších zklamání. Bondovka očekávaná jak pro velkolepost odhalené zločinecké organizace Spectre, tak pro obsazení jejího velkého vůdce perfektním Christophem Waltzem. Natěšený byl také leckdo na takzvanou bondgirl, Monicu Bellucci, senzačního bouchače Bautistu nebo premiérové vystoupení Ralpha Finennese v roli M. Pamlsků na fanoušky čekalo hodně a otázkou jenom zůstává, čím musel Sam Mendes tak nutně děj filmu vycpat, že na nic ze zmíněného nezůstalo místo. Koneckonců se stačí podívat jen naši již dříve zveřejněnou recenzi a zmínit znovu to, že ty všechny očekávané bomby ve filmu víceméně prostě jenom zmínili. Nicméně je to Bond, jisté grády to mělo, takže na pokračování stejně všichni půjdeme, ale… proč Same, proč?

Ani Craig se netvářil nadšeně

Ani Craig se netvářil nadšeně

Terminátor, Pan a další

Aby toho nebylo málo, kromě komiksových a bondovských fanoušků to odnesli také geekové přes robotiku a kybernetiku. Ano, zklamal nás i Terminátor: Genisys. Obsadit stárnoucího Arnolda, matku draků z Game of Thrones a začátek děje natočit ve stylu jedničky opravdu nestačilo. Nestačilo to kvůli časoprostorovému a terminologickému zmatku, který následoval. Co to je John Connor za nového Terminátora, a kde se vzal stařičký Arnie chránicí Sáru již od útlého dětství? A bylo toho víc…

Pěkné (nepěkné Arnie) tváře nejsou všechno

Pěkné (nepěkné Arnie) tváře nejsou všechno

Když už jsme u dětí, Pan taky nebyl zrovna úspěch. Spousta lidí si slibovala objasnění původu nenávisti mezi Petrem a Hookem, ke kterému se ale dostaneme patrně až v pokračování prequelu. V Panovi jsme zatím měli zmatečný výhled do Země Nezemě, kde lodě lítají vzduchem, děsivý nebo komický Černovous krmí své mládí vílím prachem a víly samotné jsou zavřené pod povrchem země (Nezemě). Nad vodou celý film drží snad jenom skvělý Garrett Hedlund, který na kapitána Hooka padne jako ulitý, Rooney Mara jako princezna Tiger Lily, originální způsob jak ztvárnit ve filmu zastřelení (oblaka barevného prachu) a… to je vše.

To byla největší zklamání, z dalších jsou potom často uváděny filmy jako sci-fi dvojka Jupiter vychází a Monsters: Dark Continent, akční adrenalinová bomba z přelomu roku Bod zlomu, Země zítřka, Pixely, Mimoňové a další.

Jaký film nejvíc zklamal vás?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Největší zoufalci Hollywoodu. Znáte je?

Proč filmy podle her na plné čáře prohrávají? Jak dopadne Warcraft a další?