Nejrůznější způsoby, jak vydělat na internetu peníze. Můžete to zkusit profesionálně, šíleně, nebo s rizikem exekuce. Kterou cestu si zvolíte?

Internet je fenomén současnosti. Přináší nám totiž zábavu i aktuální (dez)informace z celého světa. Navíc můžete na síti získat nějakou tu korunu na účet. Způsobů přitom existuje mnoho!

Internet a jak vydělat peníze

Kolik věcí umíš, tolikrát si online člověkem

Mnoho lidí sní o tom, že bude na volné noze. Díky internetu se přitom mnoho potenciálních „nezávisláků“ stalo „nezávisláky“ skutečnými. Není to ovšem tak jednoduché, protože je nutné mít určité znalosti, schopnosti a někdy i příslovečné štěstí. V každém případě, kvalitní programátoři, grafici, kodéři nebo logotvůrci se mají více než dobře, a to ani nemusí být zaměstnáni v „korporátu“, neboť pracují sami na sebe. Tak tedy šup ke knihám nebo relevantním www stránkám a studovat, studovat a studovat.

Internet ovšem uživí i další schopné lidi. Myslíte si například, že umíte psát? Pak se staňte copywriterem, neboli tvůrcem reklamních a marketingových textů, překladatelem či redaktorem nějakého online magazínu. Navíc můžete zkusit napsat nějaký ten eBook.

Pak existují i tzv. domaineři, tedy lidé skupující domény, jež následně prodávají. Ti jsou ovšem často pokládáni za prachsprosté spekulanty. Online však dnes vydělávají také fotografové, kteří své více či méně povedené výtvory prodávají přes fotobanky. Necítíte-li se na nic z výše uvedeného, můžete např. zkusit doplňovat zboží do e-shopů. Milionářem se sice nestanete, na druhou stranu se nejedná o práci náročnou a nějakou tu korunu vám taková činnost určitě hodí.

Ptáte se, kde hledat podobné práce? Můžete vyzkoušet různé specializované weby jako např. Webtrh, Webdeal nebo Navolnenoze.

Vytvořte si vlastní web a „dojte“

Mít vlastní stránky o něčem zajímavém, případně psát blog není nic složitého, tedy minimálně z finančního hlediska. Pokud něčemu rozumíte, případně máte o čem psát, můžete to zkusit. Pokud totiž zaujmete více lidí, lze vydělávat na reklamě na vašem webu. Jedná se o tzv. affiliate neboli partnerský marketing. Dostane-li se totiž zákazník na stránku prodejce skrze vaše stránky, můžete si z případného kšeftu také něco odnést, a to skrze provize. Využít navíc lze takové systémy jako Google AdSense nebo Seznam Sklik.

Ačkoli takové weby nebudou na „profi“ úrovni, zcela zdarma a za pár minut si lze www stránky vytvořit na systémech jako Webnode, Webzdarma nebo eStránky.

Cože? Vy ještě nemáte internetový obchod?!

Česká republika je země e-shopům zaslíbená. Jelikož si mnoho Čechů myslelo a stále myslí, že to jsou snadno vydělané peníze, především v letech 2010 až 2015 u nás vznikaly internetové obchody jako houby po dešti. Aktuálně jich u nás existuje přes 40 000, přičemž v přepočtu na počet obyvatel máme nejvíce e-shopů v Evropě! Ačkoli však Češi vloni utratili v internetových obchodech rekordních 115 miliard korun, uspějí pouze nemnozí. Chcete-li se tedy pustit do provozování e-shopu, rozhodně by to neměla být nějaká hurá akce a vše byste měli pořádně nastudovat a promyslet, a případně si to raději rozmyslet.

E-shop si můžete nechat „postavit“ u nějaké profesionální firmy, nicméně opět existují systémy, které jsou výrazně levnější. Jedná se např. o Shoptet, Simplii, Fastcentrik, Prestashop nebo Magento.

Prodejte nepotřebné krámy!

Pokud doma máte spoustu nepotřebného haraburdí, dnes už s ním nemusíte do zastaváren, případně netřeba využívat služeb inzertních novin s inzeráty typu „vyměním cokoli za cokoli“. Aktuálně totiž můžete prodávat přes největší české online tržiště Aukro, americkou internetovou aukční síň eBay a mnoho další webů. Ovšem pozor! Budete-li to dělat dlouhodobě, jedná se o tzv. soustavnou činnost, ke které je potřeba si zařídit živnostenské oprávnění.

Předvádíte se rádi? Pak se vydejte na YouTube!

Fenoménem dnešní doby jsou tzv. youtubeři, kteří jsou nedílnou součástí „generace YouTube“. Stačí tedy doma před kamerou vytvářet zajímavá videa, a pokud si najdou svou cílovku, peníze se jen pohrnou. Přitom platí, že na věku nezáleží a mohou uspět sebešílenější nápady. A na kolik že si takový youtuber přijde ze zobrazovaných reklam? No, konkrétní výdělky sice zveřejňovány nejsou, nicméně se hovoří o tom, že nejlepší čeští youtubeři shrábnou v některé měsíce přes jedno „mega“. Takže slušný přivýdělek.

Nic moc neumíte? Staňte se infopodnikatelem!

Zjednodušeně řečeno, infopodnikatel provozuje infopodnikání, když prodává infoprodukty. O co že se jedná? Takoví lidé obvykle natočí video, ve kterém slibují, že pokud se budete řídit jejich radami (z webu, CD, elektronických knih, přednášek apod.), do roka a do dne vás čeká vila na Floridě, a to kdybyste byli ještě hodně skromní. To, jestli vám takové informace opravdu pomohou, je ve hvězdách, nicméně někdo na nich přeci jen vydělává. Ano, samotný infopodnikatel. Jen si vygooglete takového Davida Kirše.

Pozor! Není všechno zlato, co se třpytí

Vidina snadného výdělku z pohodlí vlastního domova může zatemnit zdravý rozum. Proto také existují systémy, které s tím počítají. Jedním z nich jsou tzv. klikačky (anglicky paid-to-click). Stačí se zaregistrovat na určitém webu, klikat na reklamní odkazy, průzkumy nebo ankety, a za to dostáváte peníze, a to třeba během sledování fotbalu. I když některé klikačky fungovat mohou, stává se, že k vypláceni dochází až od určité vydělané částky. Jenže jakmile se k této sumě začnete blížit, počet nabídek na klikání se může úplně zastavit, anebo se částka pro vyplacení navýší. A máte co? Nic!

Dalším pofidérním systémem jsou tzv. pyramidové hry, které zavání podvodem (viz tzv. Ponziho schéma). Některé z nich přitom slibují obrovské peníze pouze za aktivitu na internetu. O tomto fenoménu jsme ale psali v samostatném článku, takže se přesuneme dále, a to k hazardu. Online kasina nebo kurzové sázení totiž také lákají mnoho jedinců, kteří by chtěli mít pokladnu jako strýček Skrblík. Ano, existují i úspěšní hráči, je ale zaručeně více takových, kteří by mohli napsat příběh: „Jak jsem během několika chvil o střechu nad hlavou přišel“. A rada na závěr – nevěřte zaručeným strategiím, jako je např. známý Martingale! Přijdete leda na buben.

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

11 dobrých důvodů, proč nebýt profesionálním gamerem. Nechte si to vymluvit!

Co dnes dělají YouTube celebrity minulosti?