Nejoriginálnější zbraně ve filmech

Pořádná řežba se neobejde bez pořádných bouchaček menšího nebo většího kalibru, v případě středověkých filmů nebo zabijáků se stylem také mečů anebo prostých pěstí. Všechno tohle je ale vesměs obyčejné a ohrané, a nás proto více zajímají zbraně, které svojí efektivitu ještě dalece předhání také svojí originalitou.

Star Wars zbraně

Kdybychom měli vypisovat každou zvlášť, tak zbraně z Hvězdných válek skutečně tvoří dobrou polovinu tohohle seznamu. Snad nejslavnější a nejvíce kultovní sci-fi sága přišla s úplně novým a především vyspělým světem, který z našeho současného zbrojního průmyslu udělal zaprášenou vykopávku. Naše válečné stroje, střelné zbraně a dokonce i výbušniny tak vedle světelných mečů, blasterů a seismických bomb vypadají spíše jako kyje pohozené kdesi v pravěké jeskyni. A to ani nezmiňujeme Hvězdu smrti z Nové naděje.

2958656-2066890187-open-u

Droidi, Jediové a světelné meče

Protonové kanóny z Krotitelů duchů

Ghostbusters! Máte doma ducha, který vás nenechá spát a chrchlá na vás nonstop slizkou zelenou ektoplazmu? V takovém případě vás spasí jedině krotitelé duchů jejich předělaném pohřebáku s protonovými baťůžky a děly. Ducha polapí jedině v momentě, kdy na něj společně zaměří své paprsky, ale hlavně žádné překřižování! Potom už stačí jenom stáhnout dotyčného ducha do pasti vytvořené speciálně pro paranormální entity, a vše máte zabalené v jednom z těch nejoriginálnějších balíků.

Na tu dobu... dobré

Duchové se budou bát

Luční cvrček

Každý si určitě vzpomene na první díl dnes již tří kouskových Mužů v Černém a nejednu unikátní zbraň, kterou Jé a Ká při lovení emzáků použili. Tou doopravdy nejlepší se ale bezpochyby stal, nehledě na velikost, Luční cvrček. Jé nezakrýval zklamání, když si Ká vybral bytelný kanón a jemu svěřil zhruba deseticentimetrovou pistolku, která by nevzbudila strach ani v dítěti. Ze začátku se sice Jé bál spíš toho, že svoji novou hračku rozmáčkne, nakonec ale i takový drobeček pobral pěknou dávku respektu.

24

Kdo by nebyl zklamaný

Disk identity z Tron: Legacy

Fascinující sci-fi vytvořené specificky pro 3D formát filmu taky ve své době přitáhlo nejeden pohled. V digitálním světě, do kterého se Sam Flynn dostal, takřka nic není tak úplně typické… koneckonců se jedná o prostor automatové hry. Světelné motorky, o jejichž stopu se vše roztříští na tisíc střípků, jsou ještě v pohodě, co ale teprve paměťové disky. Ve světě programů má každý na svých zádech umístěný disk s datovými údaji, který se však v momentě sejmutí stává ultimátní bojovou zbraní. Nebezpečnější než motorka, zkrátka a dobře vás při kontaktu vymaže.

873-M-tron-legacy

Někdy nejsou střelné zbraně potřeba

Sonické dělo z Neuvěřitelného Hulka

Tato hlasitá hračka existuje už i v dnešním světě. Rozhodně ale nebude na takové úrovni jako sonická děla, která měla zahnat nezničitelnou zelenou bestii. Obyčejně vysílá zvukové vlny, které nejsou smrtící, ale na lidský organismus působí značně destruktivně. No a dávka, kterou museli pustit na Hulka při jeho vyprovokovaném a dost ničivém záchvatu, ta rozhodně byla snad až v nedohlednu od takové hranice. I zelený vazoun měl dost velký problém se dostat z jejich silné palebné síly.

A někdy musíte nasadit něco těžšího

A někdy musíte nasadit něco těžšího

Vzpomenete si na nějaké lepší kvéry?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Prý nás vyhladí naše vlastní zbraně, vlastně Terminátoři, fakt se máme bát?

Lidi kupují zbraně a staví domobrany, asi bude válka. Jenže s kým?