Nejodvážnější, nejtragičtější a nejšťastnější příběhy z listopadových terotistických útoků

Tři z mnoha příběhů, které se odehrály v osudnou noc pátek 13. listopadu. Muž, který zachránil stovky lidí svým hrdinským činem. Žena, která přežila téměř jistou smrt, ale i muž, který svým vzkazem pro teroristy rozbouřil vlny sociálních sítí. Smekáme!

Nejodvážnější: Zachránil desítky lidí, zaplatil za to životem! Zemřela i jeho dcera

Adel Termos… To je jméno, které si budou lidé v Bejrůtu pamatovat. V osudný pátek 13. v libanonském hlavním městě zazněla rána. Lidé pochopitelně začali panikařit. On ale zachoval chladnou hlavu a rozhodl o počtu dalších obětí. Bezprostředně po výbuchu zahlédl jiného teroristu s bombou připravenou k odpálená. Zanechal na ulici svou malou dcerku, se kterou byl právě na procházce, a rozběhl se proti němu. Srazil ho k zemi a zalehl bombu. Následný výbuch ho zabil. Spolu s ním bohužel zemřela i jeho dcera, která se údajně rozběhla za ním. Řekněme si otevřeně: Kdo z nás by se takhle zachoval? (K teroristickým útokům se přihlásil ISIS. Podle oficiálních zpráv došlo k úmrtí 43 lidí a dalších více než 200 je vážně zraněno.) Jen díky Adelovi nezemřely další desítky lidí.

Na blogu Fares mimo jiné napsali: “ Díky Adelu Termosovi mají jiné rodiny své syny, dcery, otce a matky. Je to libanonský hrdina a jeho jméno by nikdy nemělo být zapomenuto.“

Nejšťastnější: Přežila, protože útočníkovi selhala zbraň

Deník Daily Mail zveřejnil uniknuté video z pařížské restaurace La Casa Nostra, která byla terčem útoku teroristů také 13. listopadu. O velkém štěstí může mluvit žena, která s kamarádkou seděla na zahrádce, když útočník začal pálit do lidí. Ihned se společně schovaly pod stůl, což jim v danou chvíli nepomohlo, protože útočník k nim přistoupil a přiložil jí pistol k hlavě. Ta mu ovšem selhala. Proto odběhl do auta a odjel. Obě ženy ihned poté uprchly do bezpečí. Na videu je vidět, jak se celá akce odehrála, stejně jako brutální odhodlanost útočníka, který měl jediný cíl: zabít co nejvíce lidí. Jiný muž ovšem podobné štěstí neměl.

Tady je video z restaurace v době masakru

https://www.youtube.com/watch?v=MUULbcyAS24

Nejsmutnější: Poslal teroristům odvážný vzkaz potom, co mu zabili ženu

Jeden z nejsmutnějších příběhů, který obletěl svět. Muž, který přišel o svou ženu při pařížských teroristických útocích v hudebním klubu Bataclan, poslasl vzkaz teroristům, který dojal statisíce lidí na celém světě. Helen Muyal-Leiris (35) zanechala za sebou manžela a rok a půl starého syna.

Na sociální sítě napsal tohle: V pátek večer jste vzali život úžasné osobnosti, lásce mého života, matce mého dítěte, ale nikdy mě nepřinutíte nenávidět. Chtěli byste, abych se bál a podezíral všechny lidi kolem sebe, abych obětoval svou svobodu kvůli bezpečnosti. Ale to se vám nepovede. Já a můj syn, budeme teď silnější než jakákoliv armáda na světě. Nebudu s vámi ztrácet více času, musím se vrátit ke svému synovi, který se zrovna probudil. Je mu jen 17 měsíců, jako každý den si sní svou snídani, pak si půjdeme hrát jako obvykle a celý svůj život prožije šťastný a svobodný. Protože jeho nedonutíte nenávidět také“.

Všechny příběhy nás opravdu dostaly. Komentář asi není třeba, nebo ano?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

6 příběhů obyčejných lidí s hvězdnými jménem

Neuvěřitelné příběhy. Když počítače chybují