Nejluxusnější auta, která by chtěl mít v garáži každý

Svět automobilů nabízí řadu obdivuhodných vozidel, která pochází z dílny známých i méně známých značek. Pojďme se však pozastavit nad takovými, které patří mezi nejluxusnější a které by chtěl mít jednoho dne ve své garáži prakticky každý. Pro jakou značku aut vaše srdce tluče?

nejluxusnější

Rolls-Royce

Když se řekne slovo „nejluxusnější”, nejednomu člověku se vybaví jedinečný vůz se soškou na přední straně auta. Rolls-Royce je bezesporu synonymem luxusu a pozornost si drží po desítky let. A ani nejnovější modely nenasvědčují tomu, že by ze skupiny nejluxusnějších vozidel značka vypadla. Spíše utvrzují její pozici zde.

Pokud vás zajímá automobilový svět, určitě máte v paměti řadu zajímavých faktů, které se výroby těchto aut týkají. Například že je pouze přesný počet sošek vyráběných pro každé jedno vozidlo a jsou schované v sejfu, nebo že se do interiéru využívá kůže pouze z jednoho, luxusního a čistého skotu žijícího ve vysokých nadmořských výškách.

Bugatti

Mít doma nadčasové vozidlo značky Bugatti – sen nejednoho muže a kupodivu i nejedné ženy. Zejména novější modely jsou velmi atraktivní i pro oko zástupkyní něžného pohlaví, i když jejich cenová hladina nutí kroutit očima. V posledních letech mezi vůbec nejlepší patří superauta, která jsou sice drahá, na druhou stranu mají tolik vychytávek a funkcí, že svou kvalitou té ceně odpovídají.

Z posledních informací vyplývá, že by tým Bugatti chtěl v následujících letech rozšiřovat hlavně tým Chironů, ale to ukáže čas, kam se nakonec cesta vývojářů stočí.

Jaguar 

Mezi stylové a zároveň velmi luxusní automobilky patří také Jaguar, který zejména v posledních letech přináší na trh skutečně obdivuhodné vozy. Aktuálně svými modely cílí na moderní společnost, která miluje všechno dotykové a chytré, což je ostatně strategie, která se vyplácí.

V posledních letech se vyrábí hlavně hladší a uhlazenější modely, které však po stránce rychlostní a výkonnostní předčívají nejen dřívější vozy, ale také hravě strkají do kapsy širokou konkurenci. A Jaguar jako takový zase budí trochu jiný respekt.

Ferrari

Od prvních střídmých modelů po dnes fantastické vozy, které budí respekt i touhu v srdcích – přesně to je automobilka Ferrari, která dodnes přináší řadu fantastických modelů. Variant vozů je víc než dost, pozornost se však většinou upíná na sportovní vozidla.

Je však pravdou, že Ferrari budí pozornost i díky novému vydání svého SUV, které je na první pohled velmi atraktivní, designově vyšperkované k dokonalosti. I když současní vedoucí automobilky jsou z něj nadšení, zlí jazykové však tvrdí, že by se zakladatel značky, Enzo Ferrari, po zhlédnutí aktuálních novinek v hrobě obracel.

Lamborghini

Věděli jste, že automobilka Lamborghini se v letech 2001-2022 pyšnila rekordními zisky? Celkově se v tomto období prodalo bezmála 7 500 vozidel a zisky se tím pádem dotkly bezmála dvou miliard dolarů. Ovšem nejen tyto výsledky dělají z automobilky jednu z nejluxusnějších. Luxusní se stala svou kvalitou, se kterou vyrábí vozidla. I technologiemi výroby a celým konceptem podnikání.

Automobilka jde samozřejmě s dobou, což znamená, že se aktivně prezentuje na sociálních sítích. Navíc rozjíždí řadu spoluprací, které budí zájem ze strany médií i obecně v celém automobilovém průmyslu. K aktuálním trendům, které postupně přidává Lamborghini do svých vozidel, patří také ovládání hlasem nebo dotykové obrazovky.

Porsche 

Mezi nejluxusnější automobilky patří také značka Porsche, která budí pozornost po dlouhé roky. Vozidla vyjíždějící z garáží zaujala tehdy i dnes. I když v současné době jsou vozy odlišné od těch před lety a zaměření jde k elektrické alternativě, o to víc zájem o automobily Porsche roste v době, kdy lidé smýšlí ekologičtěji.

Samotné automobilce se pravděpodobně bude dařit i nadále, protože pokračuje s expanzí do Spojených států amerických.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ženy vs muži – co sledují při nákupu auta?

Revoluce v image automobilových značek. Velký posun, nebo zpátečka?