Nejlepší pánská jízda. V Dubaji!

Už jste procestovali většinu Evropy, zažili nejrůznější dobrodružství a navštívili super místa vhodná pro víkendové vyžití? Lákají vás nevšední zážitky, živá atmosféra… a nebo hledáte na víkend s partou přátel něco exotičtějšího? No problém!

V tom případě už nemusíte hledat. Vymysleli jsme pro vás jedinečný plán. Vydejte se s Emirates do Dubaje – místa, které nabízí jedinečná dobrodružství i pro nejnáročnější chlapíky. Letadlen jste v Dubaji už za šest hodin!

Vaše zážitky začínají okamžikem, kdy se ocitnete u odbavovací přepážky. O nic dalšího se už nemusíte starat, Češi si už totiž pro cestu do Spojených arabských emirátů nemusí vyřizovat vízum. A tak jediné, co budete muset mít na paměti, je číslo vašeho sedadla v letadle a příprava na super víkend s kámošema. Čím víc se necháte pohltit palubním zábavním systémem Emirates ice, který čítá více než 2 000 kanálů s filmy, hudbou a zprávami, tím více každodenních starostí vás opustí. K dokonalosti přispěje snad už jen sklenka prvotřídního vína. S přáteli si ji můžete dopřát už na palubě letadla spolu s vybranými pochoutkami.

Večerní zábava hned po příletu

Je krátce po půlnoci, právě jste se ubytovali v hotelu, odložili zavazadla a svlékli se… Ale spát se nejde, protože večer plný dobrodružství právě začíná! V Dubaji to totiž v tuhle hodinu žije. Můžete si vybrat z pestrého mixu hotelových barů, i klubů. Kluby jsou tu skutečně jedny z nejlepších na světě, možná lepší než ve Vegas! Kromě toho tu najdete opravdu vše, na co si jen v oblasti zábavy vzpomenete – od kabaretů, přes deep house až po plážové party. Taxíka můžete stopnout na každém rohu a zároveň nebudete muset sahat hluboko do peněženky. Jednoduše se tak dostanete na různá místa po celé Dubaji.

Hurá do plavek

A až se probudíte do nového dne, připravte se na nádherné počasí. Teplota jen málokdy klesne pod 20 stupňů a slunce svítí téměř nepřetržitě. Čili možností, jak se přes den zabavit, je nespočet. Mezi top činnosti v Dubaji patří jízda na velbloudu přes písečné duny a návštěva nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa. Ale nenechte se zmýlit, město nabízí mnohem víc.

Adrenalin jako prase

Pro milovníky adrenalinu je připravená jízda na čtyřkolce přes sluncem rozpálené pláně. A kdyby vám to bylo málo, můžete se zapsat do 4X4 sandboarding safari. Nebo můžete s přáteli zkusit let rogalem či horkovzdušným balonem přes dubajskou poušť. Jestli s kamarády dáváte přednost vodním sportům, to pravé ořechové pro vás bude rybolov na otevřeném moři, případně potápěcí expedice. Nechybí tu ani lekce kitesurfingu, tedy v případě, že vám nevadí slaný vzduch, který se bude tříštit o vaše tváře.

Potěšení pro gofisty

Poněkud elegantnější, nikoliv ale oddychová zábava se odehrává na zeleném trávníku. Ano, je to golf. Pro sobotní odpoledne ta nejlepší volba! Už mnoho let je opravdovou perlou hřiště Majlis v golfovém klubu Emirates. Je to první devatenácti jamkové travnaté golfové hřiště na Blízkém východě. Podobnou úrovní se pak chlubí nováčci na scéně – hřiště Fire Grega Normana a Earth patřící Jumeirah Golf Estates. Stačí si vybrat. I další vyžití se odehrává na trávníku, ovšem na ten se budete jen dívat a kochat se během jedněch z nejrychlejších koní na světě. Závodiště Meyden je postavené podle vize Jeho Výsosti šejka Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, viceprezidenta Spojených arabských emirátů, předsedy vlády a vládce Dubaje! Meyden není ledajaké závodiště. Pořádá vlastní sportovní události a nabízí takové zázemí, že jeho návštěva je zážitkem sama o sobě.

Kupte něco mladý (starý)

A jestli chcete potěšit třeba manželku, která zůstala doma, přivezte jí nějaký suvenýr! Vaše cesta by měla směřovat do Diery, jedné z nejoblíbenějších nákupních čtvrtí a domova slavných dubajských pouličních trhů souk se zlatem, textilem, kořením a dokonce i rybami. Tato doslova vibrující místa zkrátka musíte navštívit. A nemusíte se bát nakoupit, cokoliv vás napadne. Zavazadlové limity vás totiž nikterak neomezují.

Kam za gastrozážitkem

Na večírky a další úžasné akce ale nesmíte vyrazit s prázdným žaludkem, měli byste myslet i na uspokojení chuťových pohárků. Dubaj je nekonečnou studnicí všeho možného jídla, ať už k pozdní snídani, obědu, či večeři. Díky velké populaci imigrantů tak můžete ochutnat opravdu světovou kuchyni. Vyzkoušejte místní falafel, kebaby, ryby a hlavní dubajské potraviny: datle a velbloudí maso!

Pokud s partou kamarádů toužíte po prvotřídním kulinářském zážitku, nenechte nic náhodě a zarezervujte si stůl v Table 9 založené chráněnci Gordona Ramsayho, Nickem Alvisem a Scottem Pricem, nebo Indego, kde přední indický šéfkuchař se dvěma michelinskými hvězdami Vineet Bhatia obohacuje tradiční indické pokrmy moderním nádechem a vlastní tajnou ingrediencí! Pokud pátráte po více uvolněné atmosféře, vyzkoušejte Speakeasy Bar & Restaurant inspirovaný americkou prohibicí 20. let a oceněnou jako »nejlepší nová hospoda« v roce 2013. Nezapomeňte si objednat oblíbený pokrm Mama’s casserole.

Dubaj je perfektní směsí exotických míst, zvuků, chutí a vůní – ideální místo pro všechny, kteří se chtějí uvolnit a objevit něco nového! Asi byste měli vědět, že linka Emirates EK 139 odlétá z Dubaje v 9:05 a přilétá do Prahy v 13:25. Zpáteční let EK 140 odlétá z Prahy v 15:45 a přilétá do Dubaje ve 23:30.

Kdy vyrazíte?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Drsná jízda:bobovou dráhou na kole!

Hororová vyhlídková jízda