Nejdivnější využití dronů – tohle by vás nenapadlo!

Drony jsou hitem poslední doby. Pro někoho užitečné, pro jiného hračka. Ale víte, co nejpitomějšího s nimi můžete dělat? Od pašování drog až po proimitivní ničení všeho možného…Mrkejte.

Slovo dron původně označovalo bezpilotní letadlo. Malé, či velké, ovládané na dálku, nebo pomocí přednastavených algoritmů. Prostě cokoli. Mimo pozornost širší veřejnosti tyhle přístroje létají už docela dlouho a v armádě nebo výzkumu se jich využívá k nebezpečným nebo pro člověka zbytečně jednoduchým úkolům. Jenže my máme drony už spojené spíš se zábavou. Jako malé helikoptérky s vícero vrtulemi, které jsou dostupné i za normální peníze. A s nimi jdou dělat kraviny. Jaké?

Dětinské ničení

Z filmů určitě znáte takovou tu oblíbenou americkou hru, která zpestří každé narozeniny rozmazlených děcek. Zavážete oslavenci oči, dáme mu do rukou pálku a necháte ho máchat kolem sebe ve snaze trefit nafukovací zvířátko, ideálně naplněné nějakou dobrotou. No a když z tohohle nevyrostete, tak si pak v dospělosti rádi takhle infantilně zničíte i něco dražšího. Třeba drona.

https://www.youtube.com/watch?v=FSAu8bSpqHw

Ochránci přírody, zbystřete!

Minulý rok si trapný okamžik připsal nizozemský turista, který utopil svůj dron v největším vřídle slavného Yellowstoneského parku. Nikdo neví, co můžou zbytky drona (které se mimochodem dosud nenašly) v tomhle přírodním zázraku udělat. A proč myslíte, že se nešikovný turista vůbec přiznával? Samozřejmě chtěl, aby správci parku dron našli a vrátili. Drzoun mohl být nakonec rád, že dostal jen pokutu.

Staré dobré drogy

No jistě, že to někoho nenapadlo dřív! Pomocí dronů se dají přes hranice pašovat i drogy. Na parkovišti v mexické Tijuaně onehdy našel náhodný chodec spadlý dron se zhruba třemi kily pervitinu. Velká chyba pašeráků, takhle přeceňovat malé letadélko!

Málem sportovní tragédie

Oblíbený slalomář Marcel Hirscher si před pár týdny vyzkoušel, jak můžou být drony nebezpečné, když to s nimi neumíte. Přímo při závodě se nad ním jeden vznášel, když v tom se něco pokazilo. Ať už šlo o technickou závadu, nebo neumětelství jednoho z novinářů, který dron ovládal, rakouský lyžař měl štěstí, že ho padající dron jen o kousek minul. Pár metrů vedle a mohlo z toho být nepříjemné zranění. Však se na to podívejte:

A dál?

Trapasů a průšvihů s drony je samozřejmě spousta. Horlivý svatební fotograf nalétl s dronem do ženicha a pořádně mu pocuchal fasádu. Hasiči zase nemohli hasit požár za pomocí helikoptér, protože nad místem létalo několik zvědavých dronů. A občas si nějaký ten pilot stěžuje, že mu na letišti vedle letadla letí dron, který by při srážce třeba s motorem mohl nadělat skutečnou paseku. Holt to není zábava pro každého!

Jakou máte s drony zkušenost vy? Napište nám do komentářů, rádi si o nich počteme.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dron a sport? To fakt nejde!

Drony změní náš život i válčení, nebude to dlouho trvat