Nejčastější sexuální fantazie. Které to jsou? Násilí, svazování, šmírování, BDSM… Jaké představy jsou normální a co už je přes čáru?

Lolitka na oslovi, která vám přikáže, abyste jí vyhrnuli sukni? Nechte si zdát. Fantazie současných mužů i žen se ubírají docela jiným směrem. Které jsou ty nejčastější? Pokud sníte o tomhle, rozhodně nejste divní!

Sexuální fantazie

Říká vám něco pojem „parafilie“? Jedná se o sexuální zájem, označovaný též jako sexuální deviace, aberace, odchylka či úchylka, která se považuje za poruchu osobnosti. V překladu to znamená, že parafilik vykazuje neobvyklý zájem sexuálního charakteru, který se vymyká běžným standardům. Počet sexuálních fantazií, které byly psychiatry a sexuology zařazeny na seznam parafilií, se v průběhu let podstatně rozrostl.

Problém je však v tom, že některé z těchto intimních tužeb nejsou až tak neobvyklé. Zde jsou tři konkrétní sexuální fantazie, které se typicky považují za parafilní, i když jsou ve skutečnosti docela obyčejné a hlavně běžné. Taky je máte ve své mozkovně?

BDSM

Za prvé, BDSM, což znamená otroctví, disciplínu, dominanci, podřízení, sadismus a masochismus, podle statistik nosí v hlavě zhruba 85 procent mužů a 76 procent žen. Asi není nutné dodávat, že BDSM je pojem obecně užívaný pro širokou škálu sexuálních praktik a orientací založených na domluvě, že je jeden z partnerů nadřazen druhému. Pokud máte dojem, že zrovna ta vaše na to není, ještě jednou ověřte fakta.

Násilné sexuální představy skutečně mnohým ženám nejsou cizí. Vyskytují se hlavně u těch s masochistickými sklony. Tyhle dámy jsou ve svém okolí vnímány jako dominantní a cílevědomé. V představách si podle sexuologů kompenzují skryté touhy a potřeby.

Svazování

Byť je náznak svazování? O něm sní 81 % mužů a 84 %. Žen. A pozor, mnozí jedinci tvrdí, že by pro ně bylo rajcovní, kdyby je milenec přivázal například k židli – na veřejnosti! Co se týče konkrétně mužů, tak podle průzkumů mnoho těch mladých dokonce více vzrušuje představa žen svázaných a trpících než těch, které se usmívají. Pro polovinu z nich je přijatelná představa svazování a pro třetinu představa bičování, které na svazování navazuje.

Otázkou však samozřejmě zůstává, pro kolik procent těchto osob je sexuální násilí preferencí a pro kolik pouze občasným nápadem nebo představou. A když už jsme u toho vystavování se na veřejnosti, tipnete si, jestli existují případy pravého exhibicionismu u žen? Že váháte! Byly popsány situace, během nichž samičky pociťovaly vzrušení a uspokojení při anonymním odhalování ňader a genitálu před cizími muži. Stane se tento vzácný trend s přibývajícími slunečními paprsky a teplejším počasí populárnější?

Šmírování

Mezi další fantazie, které jsou denním chlebem milenců, a to zejména u mužů, patří voyeurismus, tedy sledování dalšího člověka nebo páru, který se svléká nebo má sex. Taky vás něco takového rajcuje? Pak buďte v klidu. Jestli vás chytí při voyeurských aktivitách a masturbaci zároveň, můžete být stíháni jen za výtržnictví. Vždycky totiž platí, že sexuální odlišnosti nemusí znamenat delikt nebo deviaci. Prostě jste se dostali ve špatnou chvíli na špatné místo. Radši zůstanete jen u toho snění? Tak budiž. Sexuologové apelují, že proto, že je fantazie vzácná, nemusí být škodlivá.

A o čem v posteli sníte vy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Méně sexu kvůli smartphonům, sociálním sítím a streamovacím službám. Co se stane vašemu tělu, když si dáte pauzu od styku?

Sex ve vesmíru. Je možné souložit ve stavu beztíže na palubě modulu? A zkusil to už někdo?