Načerpejte temperament ve slunném Španělsku

Španělsko patří mezi nejoblíbenější destinace na letní dovolené u moře. Krásné písčité pláže, příjemné letní teploty, historická města a ostrovy, které zvou na svoji žhavou a nekončící noční zábavu. A jaké španělské destinace stojí za návštěvu? Tolik oblíbená Mallorca, o trochu menší sousední Menorca, Costa Calida nebo Costa de La Luz.

Španělsko je známé svým nekončícím temperamentem, noční zábavou a výbornou španělskou kuchyní, z které, pokud jste ji ještě neochutnali, budete opravdu příjemně překvapení. Pobyt ve Španělsku se tak stává nejen ideální rodinnou dovolenou přes den u moře, ale i v noci, kdy si můžete užít romantiku s partnerem, když už jdou vaše děti spát. A pokud chcete svoje skotačivá dítka během vaší romantické dovolené zabavit, využijte služeb různých dětských klubů, ve kterém vaše ratolesti objeví plný svět radosti, her a legrace. „Náš dětský klub Funtazie nabízí pestrý, zábavný a poučný program pro malé dobrodruhy. Naší specialitou je i Sportovní akademie, do níž mohou rodiče zdarma své děti přihlásit. Zatímco vy si budete užívat klidnou dovolenou s  manželem, vaše děti se naučí základům různých sportů nebo vypilují ty oblíbené,“ dodává mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

Mallorca – nejhezčí západy slunce ve Středozemí

Na překrásném ostrově Mallorca v západní části Středozemního moře na vás budou čekat po celou sezonu letní teploty kolem 30 stupňů, krásné běloskvoucí pláže a průzračně modré moře. Mallorca se v noci mění na ostrov plný zábavných atrakcí a nočního života. Španělský temperament je cítit na každém kroku. Živelná hudba, tančírny španělského a latinského tance a místní restaurace s tolik typickým španělským jídlem – to jsou zážitky, které vaši dovolenou dostanou na zcela jinou úroveň. Ačkoliv je Mallorca poměrně turisticky oblíbená, zdejší krajina si uchovala původní romantický ráz. Celý ostrov je posetý pomerančovníky a citronovníky, připadáte si zde tedy opravdu jak v ráji.

Menorca – klidná dovolená s pestrým podmořským světem

Sousední ostrov Menorca je oproti ostrovu zábavy Mallorce mnohem klidnější. Proto ji vyhledávají takoví turisté, kteří dávají přednost odpočinku. Ostrov Menorca je plná krásné panenské přírody. Romantické členité zálivy, které jsou téměř nedotčeny lidskou činností, skryté bělostné či zlaté až červené pláže, ke kterým se dostanete jen po přírodních cestách.  To jsou přírodní skvosty, které na vás na ostrově čekají. Menorská kultura je ovlivněna velkým množstvím civilizací, které se na ostrově usídlily. To se odráží na místních zvycích, architektuře, jídlu ale i vínu, které se na ostrově pěstuje od nepaměti. Menorca nabízí nepřeberné množství tipů na výlety – poutní místo Monte Toro, jejíž patronkou je soška Panny Marie, hlavní město Mahon či město Ciutadella, které je prohlášeno za národní kulturní památku.

Costa Cálida – dokonalá dovolená pro všechny věkové kategorie

Přes 250 kilometrů dlouhé španělské pobřeží u Středozemního moře nabízí všechno, co je potřeba k ideální letní rodinné dovolené. Pobřeží se nachází mezi poklidnou rybářskou oblastí Costa Almería a přístavním městem Alicante. Na Costě Cálidě si mohou návštěvníci užít rozpálené písčité pláže, hornaté vnitrozemí a bohatou středověkou kulturu, do které vtiskli stopu Kartaginci, jenž odsud začali expandovat na Starý kontinent. Na Costě Cálidě si můžete kromě krásného počasí a teplého moře užít nepřeberné vodní radovánky, ať už v největším přírodním bazénu Evropy v laguně Mar Menor, kde si lze zašnorchlovat, či v rekreačním centru Torrevieja, kde se nachází aquapark Aquopolis. Oblast Costa Cálida je doslova rájem na zemi, kde si přijdou na své opravdu úplně všichni.

Costa de La Luz – po stopách Kryštofa Kolumba a nejlepšího vína v Evropě

Pokud si chcete vybrat na strávení vaší dovolené klidnější oblast, kde se do dneška nerozmohly turistické komplexy hotelů, Costa de La Luz neboli Pobřeží světla je tou správnou volbou. Pobřeží získalo své jméno díky dokonalém světlu, které se odráží od fasád bílých domů a písečných pláží. Ty vytváří romantická zákoutí obklopená borovými lesy a řekami, které ústí do Atlantského oceánu. Hlavním městem této provincie je přístavní město Cádiz, které je považováno za nejstarší město v jihozápadní Evropě. V tomto městě můžete prozkoumat 3 tisíce let staré stopy po fénické kultuře nebo místa, odkud vyplouval Kryštof Kolumbus na své daleké cesty. Pobřeží Costa de La Luz je rájem vinařů. V oblasti se vyskytuje na 40 vinných sklepů, které v sobě ukrývají skutečné vinařské skvosty.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Devatenáctka tetování ve španělštině, která vás přesvědčí o kráse jazyka

Exotiky se nebojte! Připravte se na ni podle našeho manuálu