Na čem teď pracují akční legendy?

Zajímá vás, co můžeme v nejbližší době čekat od našich oblíbených veteránů filmové akce? Nás teda určitě!

O legendách akčních filmů jsme psali už mnohokrát. Máme je spojené s nestárnoucími klasikami, na nichž jsme vyrůstali. A vy určitě taky. Jenže tyhle idoly našeho dětství leckdy stále tvoří a chystají nové pecky! Na co se opravdu těšíme a co nás spíše děsí? Podívejte se s námi.

Sylvester Stallone – sázka na osvědčené jistoty

Sly dál sází na své prověřené značky. V posledních deseti letech nás vedle Expendables zaujal hlavně dalšími pokračováními svých nejúspěšnějších sérií – Rocky a Rambo. V šestce Rockyho potvrdil svou silnou pozici v ringu a za pár dní se do amerických kin dostane jeho spin-off s názvem Creed. V něm se ujme výcviku mladého Adonise Creeda, syna po svém filmovém kamarádovi Apollo Creedovi. Jsme zvědaví, jestli se Sly i před sedmdesátkou postaví do ringu, nebo bude jen s apartním kloboučkem koučovat.

Během příštího roku má taky dorazit do kina páté a zřejmě poslední pokračování Ramba, nazvané prozatím Last Blood (Poslední krev). O filmu se toho moc neví, ale Sylvester kromě hlavní role i usedne na režijní stoličku a napíše si scénář, takže věřme, že si tento projekt pohlídá. No, od tohoto (téměř) sedmdesátníka nás čeká ještě slušná porce zábavy!

Arnold Schwarzenegger – zpátky v drsňáckých rolích

Guvernátor si dal na několik let od hraní pauzu a brodil se vrcholnou americkou politikou. Poslední dobou už je ale zpátky před kamerou, kde ho vidíme tak rádi. Letos má na triku zádumčivý horor Maggie, což nebyl zrovna hit, i když ukázal Arnieho v neobvykle dramatické roli. Stejně tak na pětku Terminátora se sneslo hodně kritiky, přestože jeho výkon rozhodně nebyl tím, co snímek sráželo. Ale film na sebe hlavně díky Asii bohatě vydělal a už se plánuje šestka! Ta by měla dorazit za dva roky a my jen doufejme, že budou konečně spokojení všichni. Ještě předtím se ale můžeme těšit na další oprášení klasikyLegenda o Conanovi by měla už příští rok představit Arnieho v sandálech, bude totiž vzpomínat na svou první velkou roli z roku 1982. A na to jsme hodně zvědaví…

A co ostatní?

Dalších pár hrdinů si prosvištíme jen stručně:

  • Jean-Claude Van Damme a další resuscitace. Belgický mistr kopanců si příští rok střihne mentorskou roli v remaku svého vlastního hitu Kickboxer z roku 1989.
  • Pětaosmdesátiletý tvrďák Clint Eastwood po vzoru posledních let připravuje drama podle skutečné události pilota, který v roce 2009 nouzově přistál na řece Hudson. Sullyho se dočkáme v roce 2017.
  • Bruce Willis se posledních pár let žádného hitu nedočkal, proto nechce nic ponechat náhodě a na rok 2016 má v plánu hrát v osmi (!) filmech. Zatím bohužel žádný z nich nevypadá zrovna jako terno.
  • Mela Gibsona stále nemají v Hollywoodu rádi. Na rok 2017 proto plánuje pacifistické drama ve své režii, kterým by se mohl trochu vykoupit…

Jedna věc většinu zmíněných hvězd spojuje – filmová série Expendables, kde se už pět let schází první liga akčních hrdinů minulosti i přítomnosti, aby nám společně dělali ještě větší radost než každý zvlášť. Loni nás trochu zklamala trojka, ale čtyřka se zase vytasí s osvědčenými jmény i pár překvapeními, v čele s bývalým představitelem Jamese Bonda Piercem Brosnanem. A kdy se ni můžeme těšit? Bohužel si nejspíš budeme muset počkat do roku 2017, Stallone chce totiž ještě předtím natočit a uvést výše zmíněného Ramba. No, škoda, ale snad se čekání vyplatí!

Na jaké pecky od těchto starých pánů se nejvíc těšíte vy? Napište nám pod článek.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Wrestleři, kteří dobyli Hollywood. Znáte je?

Na jaké akčňáky se můžete těšit v roce 2016?