Myslíte, že politika musí být nudná? Seznamte se s politickými stranami s nejvtipnějšími názvy v dějinách! Tohle vás pobaví

Tak jsme se konečně dočkali – opět nastal onen sváteční (dvou)den! Lidé zamířili o víkendu k volbám, aby splnili svou občanskou povinnost a následně mohli se zdravou zuřivostí „kamenovat“ ty, kteří se rozhodli pro jiné kandidáty.

Politika nemusí bý nudná!

Balbínova poetická strana, Hnutí FAIR PLAY, Sedma – strana pro Slatiňany, Škrovád, Trpišov, Kunčí, Presy, Podhůru a Kochánovice, Doktoři (za uzdravení společnosti), Hnutí O co jim jde?, Mimoňská obroda, Chci svou šanci nebo Strana přátel piva – tyto a další politické strany a hnutí se buď ucházely, nebo stále ucházejí o vaši přízeň na celorepublikové nebo komunální úrovni. Že se vám podobné názvy zdají bizarní? Tak to jste ještě zřejmě neslyšeli o uskupeních, která existují ve světě…

Strana Na slunci uzrálých teplých rajčat 

Tato žertovná politická skupina měla své kandidáty v prvních volbách do legislativního shromáždění Teritoria hlavního města Austrálie.

Strana lásky

Další uskupení se zajímavým názvem. Strana lásky existovala v Itálii mezi lety 1991 a 1994 a byla založena jako parodie na tradiční politické struktury. O tom, že to s onou láskou myslela vážně, svědčí fakt, že za ní stály pornohvězdy Ilona Staller a Moana Pozzi.

Strana Nedělej to

Seskupení z Irska, které vzniklo v roce 2014 a jeho program byl jednoduchý, totiž nedělat nic. Jak vidno, ne všechny strany musí před volbami lhát…

Oficiální obří nepříčetná bláznivá strana

Bizarní název? Jistě. Strana vznikla v roce 1983 ve Velké Británii a jejím zakladatelem byl hudebník David Sutch, který si říkal také 3. hrabě z Hollow. Uskupení sice v parlamentních volbách nikdy neuspělo, přesto bylo alternativou pro voliče, kteří chtěli odevzdat tzv. protestní hlasy.

Strana kostela militantního Elvise Presleyho

Pokud budete chtít dát ve volbách hlas králi, alespoň tomu rock’n’rollu, musíte se přestěhovat za kanál La Manche. A čím že se „Elvisova strana“ vlastně zabývá? Její členové jsou údajně znepokojeni mizením amazonského deštného pralesa, klimatickými změnami, silou Tesca na Hlavní ulici, stejně jako mocí velkých korporací.

Strana maďarského oboustranného psa

Recesi mají rádi i v Maďarsku. Strana byla založena v roce 2006, ale k oficiální registraci došlo až v roce 2014. Hlavními aktivitami členů je přitom pouliční graffiti a plakáty, které parodují politické elity.

Strana smrti, kobek a daní

Satirické uskupení z Velké Británie, které vzniklo v roce 2005. Jeho program je přitom více než zajímavý. Namátkou uveďme snížení věku pro povinnou školní docházku na devět let nebo připojení Francie, případně opětovné zavedení trestu smrti oběšením. Ovšem pouze za menší trestné činy, jako je dělaní nepořádku.

Občané pro práva a rovnost nemrtvých

Strana s pro-zombie ideologií, a to opět z Velké Británie. Jejím jediným cílem je vlastně zesměšňování tradičních politických uskupení a jejich voličů. A chcete zajímavost? Strana má od svého založení v roce 2010 podporu japonské společnosti Capcom, která mimo jiné stojí za videoherní zombie sérií Dead Rising.

Strana zbraní a narkotik

Rovněž politika v USA není pouze o demokratech a republikánech. Kultovní spisovatel, filosof a konspirační teoretik R. A. Wilson kupříkladu založil stranu, která měla v programu přesně to, co říká její název, totiž podporu používání drog a zbraní.

Strana Kačera Donalda

Ne, toto uskupení ve skutečnosti neexistuje. Přesto dostává ve Švédsku během voleb pravidelně několik desítek hlasů. Jak je to možné? V této severské zemi totiž voliči na hlasovací lístky píšou sami název strany, kterou volí. A mnozí znechucení lidé tímto způsobem vyjadřují svůj postoj k politice.

Netřeba asi dodávat, že tyto a podobné politické strany nikdy nezískaly velké množství hlasů. U některých jich dokonce bylo jen pár desítek. Na druhou stranu dokazují, že v něčem tak zatuchlém a stereotypním, jako je politika, existuje prostor pro humor. A i to se počítá.

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Puch a politika. Jak zápach a znechucení ovlivňuje naše volby? Budete překvapeni!

Počasí a volby – co všechno už ovlivnil déšť?