Muži otevřeně o ženách: vlastnosti, které na ženách milujeme nejvíce

Kromě toho, že se muži dělí na „horňáky“ a „dolňáky“, je na ženách mnoho věcí, které milují stejně, ať už je poznávají v odlehlém venkovském penzionu nebo ve víru velkoměstského ruchu. Ženy jsou magická stvoření samy o sobě – to může každý z nás potvrdit. Co na nich milujeme nejvíce?

Samostatnost

Když se to vezme z materiálního hlediska, ženy nás vlastně nepotřebují… a přesto s námi zůstávají a účastní se našich životů s nezřízeným potěšením. V každé situaci by si vystačily samy. Nebojí se zeptat na cestu, když se ztratí, a za volantem dokáží improvizovat lépe než kterýkoli z nás. Jaký větší důkaz lásky by mohl pro nás muže existovat?

Péče o rodinu

Jen díky našim ženám jsou naše děti vždy patřičně oblečené do školy, na hřiště či do divadla. Ne my, ale matky našich dětí dohlížejí na výchovu a pečují o potomky tehdy, když je třeba kojit, přebalovat či navštěvovat lékaře k přeočkování.

Ženy se starají o to, aby naše ratolesti přežily první bitvy se životem. Na nás je pak, abychom je seznámili s tím, jak zapálit oheň třemi zápalkami, jak nasekat dřevo, jak sbírat známky, jak vyměnit píchlou pneumatiku a hlavně: jak poznat v ženách to nejlepší.

Kuchařské umění

Láska prochází žaludkem, což z této vlastnosti činí jeden ze základních bodů. I když je pravda, že někteří muži jsou jako kuchaři více než zdatní, je mezi kuchaři a kuchařkami několik podstatných rozdílů. Muži například téměř vždy vaří proto, že je to baví (jinak by to nedělali, přirozeně), zatímco ženy vaří proto, aby nás uživily.

Kromě toho ženy dokáží z minima vytěžit maximum. Zvládnou také naplnit žaludky pouhým smícháním základních ingrediencí plus přidáním nápadu, zatímco muž stále ještě hledá koření, bez něhož se jeho výtvor neobejde.

Soucitnost

Žena se o nás postará v okamžiku, kdy nás sklátí nečekaný úder rýmy. Dohlíží na to, abychom měli v této těžké chvíli na nočním stolku čaj s citronem. Nakupuje kromě léků i naše oblíbené pochoutky, láskyplně nás ošetřuje, zatímco my se potácíme na pokraji života a smrti. A s láskou nám přikládá Priessnitzův obklad třeba o půlnoci. Žena vždy ví, jak nás utěšit. A přinejmenším z našeho pohledu ji to nikdy nepřestane bavit.

Mnohostrannost

Muž, který sotva sám dokáže otevírat konzervu guláše a zároveň sledovat trestný kop v poslední minutě podzimního šlágru ligy, musí prostě obdivovat lehkost, s jakou žena po telefonu provádí psychologickou sondu své kamarádky. K tomu míchá jíšku do svíčkové, zalévá kávu a sleduje rašící tulipány za oknem zároveň. Není divu, že v Indii věřili hinduisté v bohyni Kálí, která měla čtyři ruce.

Spravedlivost

V očích žen nejsme o nic horší než ostatní muži na světě – a bude lepší, když toto tvrzení budeme pokládat za kompliment. Každý náš čin, krok a slovo jsou měřeny a váženy na lékárnických vahách: nikdy nejsme trestáni za něco, co jsme udělali špatně – vždy pouze za to, co jsme neudělali dostatečně dobře. Naopak jsme chváleni za všechno, co se nám alespoň trochu povedlo.

Otevřenost

Ženy nám nikdy nic netají – a když už, tak pouze pro naše dobro. Nikdy nedostaneme příležitost k tomu, abychom si o svých schopnostech nalhávali třeba to nejmenší. Navíc dokáží skloubit projev kladného a záporného názoru do jedné věty: žena, která nám chce zalichotit, neřekne pouze: „Ty boty jsou otřesné,“ ale okamžitě dodá: „ale kravata dokonale ladí s kalhotami.“

Organizační schopnosti

Staromládenecké doupě nebo byt slaměného vdovce připomínají spíše skladiště složenek, zatímco ženáči mají díky svým manželkám vždy nájem zaplacený, telefon neodpojený a v kapse jim vždy cinká několik drobných mincí kapesného. Je známo, že ženy se dokáží prodírat houštinami tiskopisů daleko obezřetněji než muži a drobný tisk pod čarou smlouvy, nad kterým my mávneme furiantsky rukou, ony dokáží přečíst na dvacet metrů.

Krása

Je ovšem pravda pravdoucí, že nic z výše zmíněného nedokáže vyvážit ladnost pohybu, plynulost křivek a půvab jednotlivých částí ženského těla, které všechny dohromady vrcholí v symfonii božství. Ženská krása je v hlubokých očích, je v plných rtech, je ve skloněné šíji, je v souměrnosti boků, je v jiskřivém úsměvu… ženská krása PROSTĚ JE – a to je ta nejnádhernější věc na celém světě, kterou si my muži dokážeme uvědomit.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Co ženy chtějí, aby muži měli na sobě? Investujte do kvalitních džín i boxerek!

Muži vs. ženy: Jak vypadá ráno v koupelně