Muži jako oběti sexuálního zneužívání? Chlapi přece nepláčou!

Podle zdrojů No More Week byl dokonce každý šestý muž v dětství obětí sexuálního násilí. To je teda pořádně alarmující číslo, nemyslíte? Jak to ve skutečnosti je?

Nedávno jsme psali o tom, jak byla herecká hvězda Shia LaBeouf při jednom ze svých uměleckých představení znásilněna. Leckdo nad tím už tehdy kroutil hlavou, ale nová kampaň se snaží ukázat, že se nejedná o ojedinělou záležitost.

Celebrity se zapojily

Akce s názvem No More Week se počátkem března snažila upozornit na domácí násilí a sexuální zločinnost. Jednou z jejích hlavních myšlenek bylo ukázat širší veřejnosti, že sexuální obtěžování se netýká pouze žen, nýbrž i chlapců a mužů. Na podporu téhle kampaně vzniklo i video s řadou celebrit. Můžete v něm vidět třeba herečku Hilary Swank (která mimochodem hrála velmi tematickou roli transsexuála ve skvělém snímku Kluci nepláčou), její kolegyni Courteney Cox nebo rappera a herce Ice-T:

Tihle umělci se konkrétně vyjadřují k sexuálnímu obtěžování chlapců. Podle zdrojů No More Week byl dokonce každý šestý muž v dětství obětí sexuálního násilí. To je teda pořádně alarmující číslo. Obzvlášť vzhledem k tomu, že se obvykle mluví jen o sexuálních zločinech vůči ženám. Proč?

Pánové, jsme v ohrožení taky!

O sexuálním nasilí na mužích totiž panuje spousta předsudků. Nejčastěji právě takových, které jste mohli slyšet ve videu. Je snadné říct, že “chlapci to zvládnou”, “mají se bránit”, “nejsou tak zranitelní jako ženy” a podobně. Jenže takhle jednoduché to obvykle není a u malých dětí to platí dvojnásob. I dospělí muži ale mohou být znásilněni, občas se hovoří dokonce až o 9 % z nás. Nejčastěji se jedná o homosexuální znásilnění, ale jedno procento obětí sexuálních činů jsou muži znásilnění ženou. Obvykle pak hrají svou roli alkohol nebo drogy…

Celý přístup veřejnosti k téhle problematice pěkně shrnuje jedno slavné video z Městečka South Park:

Takže, pánové, mějte se na pozoru a podporujte podobné kampaně, třeba se jednou bude osvěta hodit i vám!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Tajný trik, jak poznat, že se jí líbíte

Proč ženské milují vrahy, násilníky a gaunery?