Muži a culík? Ženské to nenávidí!

Navzdory společenskému mýtu, že muž by neměl mít dlouhé vlasy, si je stále pěstujete? Tak pozor na to, jakým způsobem umravňujete jejich pohyb! Jistý druh culíku totiž ženské nemohou ani vystát! Který to je?

Culík chlapi ne!

Když paní Příroda měla na mysli, že někoho obdaří dlouhými vlasy, postavila do první řady ženy i muže. Stačí se podívat na ilustrace Zdeňka Buriana, který pračlověka vykreslil s bujnou hřívou dlouhou jako týden před výplatou. Co s ní pralidé dělali?

Jak šel čas

Antropologové tvrdí, že muži si vlasy svazovali do jakýchsi uzlů, česali z čela dozadu a patlali na ně hlinku. To aby je nezpomalovaly při lovu zvířat. Evoluce se ale na nic neptala.

Když pomineme paruky v době rokoka, samuraje, Vikingy, indiány, hipísáky a vladaře, pro než dlouhé vlasy znamenaly postavení a úspěch, přece jen současná společnost se dělí na dva tábory. No, věci se mají asi takhle…

Módní návrháři současnosti zastávají názor, že dlouhé vlasy sluší málokterému muži. Prý platí jednoduché pravidlo, které zní: hezké vlasy – hezký chlap. Ostatně, to si myslí i kdejaká žena.

Kdo je sexy?

Tuhle jedna Češka napsala do internetové diskuze, že dlouhé vlasy neznamenají pět umaštěných chlupů rostoucích z pleše, ale kvalitní upravené háro typu Lorenzo Lamaz, Kamil Střihavka, Petr Kolář a kdysi Dan Hůlka. Pak to prý jako „jde“.

Jenže pozor, je rozdíl mezi rozpuštěnými vlasy a vlasy sepnutými do culíku. Styl, kterému někteří Amíci přezdívají „bábovka“, by měli zakázat. Ženské ho totiž nenávidí, jak prokázal průzkum.

Sto tabletů týdně

Nejdřív je nutné vysvětlit, co to ta bábovka je. Smotáte si vlasy a v místech, kde by vám z hlavy čouhala anténa, si uděláte drdůlek, který je charakteristický pro baletky.

No, takový ten, co nosí zelený mimozemšťan, maskot společnosti, kterou na televizních obrazovkách nemůžete přehlédnout. A to je prý špatně, protože pro mnohé ženy současnosti je těžké přijmout někoho, kdo má kštici dvakrát tak dlouhou než ony samy –  a navíc smotanou do něčeho, co původně nosily a nosí jenom majitelky kojících ňader. Kdo na tohle přišel?

„Je to takové divné“

Z tisícovky žen, které se zúčastnily průzkumu amerického kosmetického salonu West Coast Shaving, jich 63 procent tvrdí, že naprosto nenávidí tuto úpravu vlasů. A na otázku, jestli by s někým, kdo bábovku na hlavně má, šly na rande, jich 58 procent uvedlo, že nikdy.

Z ankety, kterou uveřejnil britský deník Daily Mail, zároveň vzešlo, že téměř 73 procent respondentkám nevadí, když pánové častěji pečují o své vlasy a vousy, ale že jednou z nejhorších kombinací jsou dlouhé vlasy s neoholenými vousy. To pak člověk vypadá jako „zpěvačka“ Conchita.

Každý má nějaký ten fetiš…

Takže, když už délka, tak zdravých a hustých vlasů. Ty podle sociologů i kadeřníků mohou signalizuovat rebelství a odlišnost.

Ale i když si na nich zakládáte, a ta vaše se s nimi smíří, mnohdy ani to není výhra. Když má někdo na svoje vlasy úchylku, je to prostě těžký… Chcete vidět něco jako vlasové porno? Tady je…

Tak s rozumem, bratři. A jaký názor na dlouhé vlasy v culíku máte vy? Je to dost chlapské?

Autor: Daniel

Mohlo by vás zajímat:

Vypadávají ti vlasy? Možná máš problém. Čti!

3 zásadní triky, které přitahují davy holek