5 obleků, ve kterých se dá jít na všechny akce světa. Už je máte?

Mít tak pět obleků… Už nikdy byste nemuseli řešit, co na sebe. Večírek ve Vegas? Pracovní pohovor? Rande? Svatba? Není problém. S těmito typy obleků se můžete vydat třeba i do horoucích pekel. A i tam vám Lucifer pochválí vkus!

obleky

Oblek je považován za základní mužskou výbavu, která nepodléhá zubu času, ale je naprosto potřebná na formálních a společenských akcích od svateb po taneční plesy. Jste zrovna ve fázi, kdy přemýšlíte, zda svoje těžce vydřené peníze investovat do nového kousku? Tak to pro vás máme dobrou radu.

Zaměřte se na nadčasové, rafinované a sofistikované obleky, které překonávají sezónní trendy a jsou absolutně multifunkční, což znamená, že s nimi neuděláte ostudu na žádné akci na světě. Tady je jejich seznam.

Modrá nadčasovka

Námořnická modrá, indigo a jim podobné odstíny v kombinaci s klasickým střihem celého obleku je sázka na jistotu. Takový oblek patří mezi naprosto univerzální oblečení, které lze kombinovat s většinou věcí, které již máte doma ve skříni. Béžové kalhoty a bílá košile? Nebo snad džíny? Skvělý nápad na schůzku i pracovní oběd. Jedná se o něco honosnějšího?

S kalhotami ve stejném odstínu a kravatě (třeba světle modré) zabodujete. A s obuví si starosti nedělejte. Všechno od hnědé po černou je fajn. Tak na co ještě čekáte? S modrou se nemusíte bát ani tchýně.

Černá klasika

Ačkoli černý oblek mnozí považují za nudný, jedno se mu upřít nedá. Je velmi elegantní, působí honosně a v neposlední řadě i zeštíhluje siluetu, což zajímá ty, kdo potřebují schovat pivní břicho nebo silná stehna.

Podle odborníků z řad módy se hodí především pro večerní akce, neboť denní světlo z něj dělá tak trochu „ostrou jízdu“. Ale co, on si to zase vynahradí tím, že po setmění udělá fešáka z kohokoli.

Klasická bílá košile, černá hedvábná kravata a hned člověk vypadá inteligentně. Mimochodem, šněrovací boty celý vzhled dokonale doladí. Takhle můžete zavítat na VIP večírky v Monte Carlu i skotačit na plese v opeře. Váš vzhled by neurazil ani britskou královnu. Jestli se tedy nespletete v knoflících. Pořád nemáte jasno, jak to s tím zapínáním je? Tohle video všechno uvádí na pravou míru.

Kostkovaná stálice

Třetím, naprosto důležitým kouskem, který by ve vašem šatníku rozhodně neměl chybět, patří kostka. Taková ta skotská. Proč? Prostě obstála, co se týče popularity. Milují ji všichni bez ohledu na společenské postavení i věk, a proto si zaslouží pozornost.

Sama o sobě je výrazná, takže ostatní oblečení by nemělo vyčnívat a ani příliš kontrastovat se zbytkem outfitu. V tomhle případě promlouvá vzor. Ten jediný a pravý. A kam v obleku tohoto typu vyrazit? Kamkoli se vám zachce. Večeře u přátel, rande naslepo, firemní večírek… Jo a zkuste k saku vytáhnout ty indigo kalhoty, pokud si troufáte.

Šedá eminence

Šedá je po černé univerzální barva, která svoje zastane v kanceláři i na svatbě. Nedají na ni dopustit ti, kteří si potrpí na eleganci a vytříbený vkus. Pochopitelně, že se dá skvěle kombinovat s ležérnějšími kalhotami, botami či vlněným kabátem v období jara i podzimu. Vestičkou ve stejném odstínu se přidává na formálnosti a někdy tolik potřebné upjatosti, která podtrhuje dojem luxusu. Ještě šedou nemáte? Tak to se skoro až styďte.

Béžový zachránce

Oblek v béžovém odstínu si mnozí oblíbili proto, že nemusí volit mezi elegancí, funkčností a dojmem. S béžovou se dá jít všude a hlavně, roční období nerozhoduje. V létě mokasíny a tričko s krátkým rukávem, na podzim či v zimě bavlněný kabát, nebo tak zvaný kardigan (dlouhý svetr). A džíny? Kdykoli ve městě i mimo město. Prostě není co řešit, vždyť si skvěle rozumí s modrou a šedou. A jak to bude obráceně? Získá si vaše sympatie?

Modrá1 černá kostka šedá béžová

Foto: Pinterest

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

25 lidí s šílenou módou

6 módních hitů, ve kterých budete za blbce