Módní přehlídky? Jsou úplně na nic!

Od doby, kdy se člověk přestal zabývat pouze tím, kde sehnat něco k jídlu, si lidé vymysleli spoustu dalších zábav. Některé z nich jsou velice podivné a dokonce nemají žádný viditelný účel. Třeba takové modní přehlídky. Nevěříte? Objasníme vám, proč jsou k ničemu.

Úchylné pološaty z přehlídkových mol

Původní nápad prezentace oblečení byl zřejmě čistý a účelný, pak se ale něco zvrhlo. Viděli jste někdy, co se na přehlídkách předvádí? Jaké úchylné pološaty a beztvaré děravé kostýmy tam prezentují? Každý alespoň trochu soudný člověk si na sebe nikdy nic takového nevezme. Dokonce často i sami návrháři vědí, že je nikdo nosit nebude, a vědí to i všichni přítomní hosté.

Nepřehlédnutelný je i fakt, že většina návrhářů jsou gayové, kteří si skrze modní přehlídky mastí své exhibicionistické ego, a odkrývají veřejnosti své perverzní představy o tom, jak by podle nich měla vypadat žena. Jejich pohled na věc je přitom naprosto zcestný, neboť tito homodějové vidí jako vzor ženy vyhublou kostru, která vypadá, že přežila Mauthausen a že se jí na obřích podpatcích zlomí nohy v kolenou.

Ženský vzor krásy: Kostra!

Jak může módu ženám diktovat někdo, kdo by si přál, aby všem těm chlapeckým modelkám narostl pindík? Díky tomu si pak ženské myslí, že tento vzor je nutné napodobovat a přiblížit se mu, a snaží se vypadat tak, jako to viděly na mole. To často není možné, protože vychrtlé modelky používají kdejakých nezdravých fint, aby vyplnily ujeté fantazie svých teplých otrokářských pánů.

Nemluvte o umění!

Předvádět něco, co vlastně vůbec není k užitku, je hloupé a směšné. O umění se ale mluvit také nedá. Je to něco, jako když plešatý pán s brýlemi v galerii uznale pokyvuje hlavou nad obřím plátnem se třemi černými čárami. Často je to hledání „něčeho víc“ někde, kde vlastně nic není. Smetánka se ale sejde a dobře se baví, nacpe si břicha u bohatého rautu a poklábosí s ostatními hosty o nesmrtelnosti chrousta. Jedná se pouze o reklamu sobě samým, která těžce zavání povrchností a silnou dekadencí. Název modní přehlídky je tedy velice zavádějící. Pokud nejste Karl Lagerfeld, nemusíte se jimi vzrušovat. A podle nás není rozhodně není dobré se jimi nechávat jakkoliv ovlivnit. Berte je jen jako veselý maškarní bál. Tak jako je bereme my.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nahota v průběhu času – dnešní doba je mnohem slušnější, než si myslíte!

I pánské spodky mají historii. Odkud se vzaly ty vaše?