Tyto značky vás nezklamou: Oblečení a obuv na turistiku pro náročné

Určitě se shodneme na tom, že kvalita se vyplatí – a to se týká i sportovního oblečení, obuvi a doplňků. Když vsadíte na jednu z následujících značek, budete se moci pyšnit něčím, co dlouho vydrží, má nadčasový design a ještě se v tom cítíte jako v bavlnce.

oblečení

Under Armour

Už jste spokojeným majitelem kšiltovky či trička značky oblečení Under Armour? Tričkem to také všechno začalo:

Mladého kapitána fotbalového týmu Marylandské univerzita Kevina Planka otravovalo neustálé převlékání propoceného a nevábně vonícího trička během zápasů. Jediné, co na něm zůstávalo suché, byly kompresní šortky ze syntetické tkaniny, která odváděla vlhkost. Těmito šortkami se inspiroval a vyvinul vlastní prototyp oděvu horní části těla, který neustále vylepšoval a přizpůsoboval náročným požadavkům sportovců.

Americkou společnost Under Armour založil v roce 1996, když mu bylo pouhých 23 let. Z garážové firmy se postupně stal světoznámý výrobce sportovního a volnočasového oblečení špičkové kvality. A časem svůj sortiment rozšířila i o další oblečení, jako jsou kšiltovky Under Armour, mikiny, bundy, tepláky, legíny, tašky, batohy a obuv.

Salomon

K dalším leaderům ve světě sportovního vybavení, včetně outdoorového oblečení a bot, patří francouzská značka Salomon. Firmu se stejnojmenným názvem založil v roce 1947 Georges Salomon a jeho rodiče. Původně vyráběla čepele a listy do pil, ale později se úplně přeorientovala na lyžařskou výstroj a v 90. letech minulého století svou výrobu rozšířila i na vybavení pro ostatní outdoorové činnosti. A v roce 1992 pod touto značkou přichází na trh speciální typ lehkých turistických bot.

Hledáte vhodnou obuv na turistiku? Tak to nemusíte váhat, protože boty Salomon dámské i pánské jsou výborná volba. Georges si vždy nekompromisně zakládal na kvalitě a kvalita je prioritou společnosti dodnes. Turistické boty Salomon se vyznačují použitím hned několika moderních technologií, např. technologie Sensifit pro dokonalé obepnutí a ochranu vaší nohy, nepromokavé membrány Gore-Tex a podrážky Contagrip, která zlepšuje přilnavost a záběr i v tom nejnepříznivějším terénu.

Northfinder

Mezi Slováky a Čechy je oblíbenou značkou outdoorového oblečení Northfinder. Tato značka pochází ze Slovenska. Společnost Northfinder, a.s. založil v roce 1996 Anton Sakmár. Jeho původním podnikatelským záměrem ovšem bylo otevřít si autoservis. Na to „naštěstí“ neměl dostatek finančních prostředků, a tak dal přednost obchůdku s oblečením. Jeho firma pak postupně přešla na výrobu oblečení ve vlastním designu a zaměřila se výhradně na sportovní oblečení pro lyžaře a horské turisty.