Co na zeď místo obrázků? Pověste si tam třeba staré zbraně

Máte doma nevyužitou zeď a nevíte co s ní? Prázdný prostor nemusíte zaplnit jen obrázky. Co takhle si na zeď pověsit staré zbraně nebo si z ní udělat praktickou stěnu s nářadím, abyste ho už nemuseli zdlouhavě hledat v bedně?

zbraně

Velká prázdná plocha zdi láká k vybití kreativity. A i chlap si ji může upravit dle své chuti. Obrazy ale tentokrát vynecháme a podíváme se na to, co jiného si můžete na zeď ještě pověsit.

Staré a starožitné zbraně

Jste milovníkem zbraní? Pak vám na zdi nesmějí chybět vaše nejlepší sběratelské úlovky. Bazar zbraní je vždy plný nejrůznějších kousků, od zbraní z války přes japonské meče až po orientální oštěpy. To všechno můžete na zdi vystavit. Taková krásná historická winchestrovka z 19. století se tam jistě bude vyjímat. A když zbraně doplníte třeba historickou fotografií, bude vám vaši zeď závidět nejeden soused. Jestliže s ní pak sladíte i zbytek interiéru, může být z takové sbírky krásný doplněk moderního bydlení.

Paroží a trofeje

Možná to znáte od svého dědy, který byl zapálený myslivec – jeden pokoj byl vždy zasvěcen výstavě paroží a nejrůznějších loveckých trofejí. Tato myslivecká tradice pokračuje dodnes. Ale na to, abyste si na zeď dali hezké paroží, netřeba nosit kamizolu. V současné době si ho můžete jednoduše koupit. Paroží na dřevěném nebo kovovém podstavci přitom vůbec nemusí působit zastarale. Naopak. I v moderních domovech najdete mnohdy různé trofeje, které slouží jako dekorace. Vydražili jste v aukci daňčí shoz? Toto krásné paroží je ideální na další úpravu. Co takhle si na něj nechat nakreslit svého čtyřnohého miláčka?

Medaile a odznaky

Jestliže jste aktivním sportovcem, pak je prázdná zeď skvělé místo, kam dávat své medaile a odznaky. Takovou nástěnnou výstavku si ale může udělat i sběratel, který našel zálibu ve sbírání odznaků a medailí všeho druhu. Sportovní, z olympiády, z dob první republiky apod. Některé dnes mají velkou cenu a ve sběratelských kruzích jsou považovány za velmi vzácné. Ostatně podobně jako v případě mincí, bankovek, známek a dalších sběratelských artiklů.

Umění a fotografie

Fotografie rodiny, přátel a blízkých by vám doma určitě neměly chybět. Udělejte si z nich hezkou koláž na vaší prázdné zdi a vzpomínejte na společně prožité chvíle a zážitky. Kromě fotek si na zeď můžete dát také umění. A nejen to starožitné nebo drahé. Nebojte se popustit uzdu své fantazii a vytvořte si na zdi něco vlastního. Budete tak mít originální kousek, který nikdo jiný na světě rozhodně nemá. Co takhle trochu industriálního umění ze starých trubek? Stačí k tomu jen trochu zručnosti a představivosti a jedinečné dílo je na světě.

Praktická zeď s nářadím

Pokud máte prázdnou zeď někde v garáži nebo ve sklepě, udělejte si z ní praktickou stěnu na nářadí. Připevněte na ni děrovanou desku, na kterou jednoduše zavěsíte jednotlivé kusy nářadí nebo různé poličky a nádoby s hřebíky a dalšími věcmi. Díky tomu budete mít ve všem přehled a už nikdy nebudete hledat kladivo v přeplněné bedně.