Přehled nejlepších značkových mikin pro muže i ženy

Takový typ oblečení, jako je mikina, už dávno není jen sportovním atributem, dnes mohou být mikiny i součástí pracovního a běžného šatníku, prvkem stylu Casual.

mikiny

Redaktoři online platformy Shopsy sestavili žebříček, který zahrnuje značky mikin, které nabízejí nejzajímavější mikiny pro všechny. Navrhujeme seznámit se s výrobci, jejichž mikiny jsou nejoblíbenější. Úzké, zateplené mikiny s kapucí nebo mikiny bez kapuce – výrobci představují širokou škálu modelů a stylů. 

Mikiny Supreme

Americká značka Supreme, která se specializuje na šití ležérních a sportovních mikin, mikin s kapucí, mikin s dlouhým rukávem, otevírá naše hodnocení. Výrobce má velký výběr mikin v různých barvách a stylech, vyrobených převážně z přírodních materiálů na bázi bavlny, rouna a prodyšného mikrovlákna. 

Mikiny si zachovávají svůj tvar a barvu, což je důležité zejména tehdy, když si mikinu potřebujete vzít s sebou a dát ji do batohu. V kolekci Supreme jsou neustále aktualizovány dámské mikiny, výrobce na mikiny aplikuje unikátní kresby, při nákupu produktů na objednávku si můžete obrázek zvolit sami – takovou službu často poskytují distributoři prodejců slavné značky. Cenové rozpětí se pohybuje od 3900 Kč do 30500 Kč.

Mikiny Under Armour

Druhé místo v žebříčku obsadila další americká značka Under Armour. Výrobce vytváří mikiny jako sportovní oblečení, takže hlavní důraz klade na praktičnost a pohodlí, barevnost výrobků je malá, nemluvě o obrázcích – většinou jde o firemní logo vytištěné na přední nebo zadní straně bundy. Výrobky jsou k dispozici v široké škále stylů: mikiny bez zipu, se zipem, z fleecu nebo z bavlny. Naše nabídka zahrnuje také mikiny pro sport a aktivní outdoorové aktivity, ale také žádné výrobky v ležérním stylu. 

Pro každodenní vycházky jsou k dispozici mikiny s univerzálním střihem, včetně volných oversize – tento styl bude vyhovovat i ženám s velikostí 48-50, protože není ve velikostním rozmezí. Minimální cena výrobků Under Armour je 350 Kč.

Mikiny Vans

Kalifornská značka oblečení a obuvi pro volný čas Vans nabízí dámskou mikinu s kapucí, která je dlouhá i krátká. Kolekce obsahuje mikiny, zateplené i tenké, s kapucí nebo bez ní. Všechny kousky zdobí logo značky – může být jednobarevné nebo khaki a kopíruje barvu mikiny, takže nepůsobí provokativně. 

Mikina nemá v kolekci Vans žádné vizuální prvky. Tyto mikiny můžete použít jako běžné nebo sportovní oblečení. Materiál je bavlna na fleecu, se kterým je třeba zacházet opatrně a mikinu nemačkat, aby se nemačkala. Průměrná cena modelu Vans se pohybuje kolem 1500 Kč.

Dámské mikiny Nike

Na čtvrté místo odborníci zařadili světoznámou značku sportovního oblečení Nike. Mikiny lze nosit jako sportovní i běžné oblečení – jsou vyrobeny z bavlněné tkaniny s různou hustotou izolace, existují modely do teplého i chladného počasí. Návrháři Nike konstruují mikiny v různých stylech: se zámkem nebo jednodílné, bez kapuce nebo vysokého límce, prodloužené nebo zkrácené. 

Mikiny Nike jsou k dispozici v široké škále barev a jejich jedinou ozdobou je logo, někdy se sloganem „just do it“. Na rozdíl od předchozích značek nabízí Nike mikiny ve velikostech až do čísla 50 (XL). Minimální cena mikiny je asi 450 Kč.

Dámské mikiny Adidas

Další značku Adidas v žebříčku není třeba představovat: mikiny, stejně jako další originální výrobky, poznáte podle použitého loga značky a znaku se třemi pruhy. Kolekce mikin Adidas jsou neustále aktualizovány, takže výběr je vždy široký: styly, barevné kombinace, modely na zip, s kapucí, tlusté nebo tenké – všechny jsou určeny k nošení jako sportovní oblečení, ale organicky doplňují každodenní šatník. 

V nabídce Adidas najdete také zajímavé mikiny s textilními vsadkami. Rozsah velikostí jednotlivých modelů se liší, ale pro každou stavbu a konstrukci je k dispozici vhodná velikost až do velikosti 2XL. Samostatně musíme věnovat pozornost tkanině šití – většina mikin je vyrobena z kompozitních materiálů a vyžaduje praní. Průměrná cena mikiny Adidas je 1 800 Kč.

Dámské mikiny Hollister

Mikiny Hollister jsou stylové a pohodlné – hodí se na venkovní sporty a procházky. V kolekci všechny mikiny zdobí logo značky v různých písmech. Tkanina je převážně bavlněná, která se nemačká ani nebledne, ale při správné péči. 

Barevná paleta mikin není široká a diskrétní, je povolena kombinace barev z oddělených částí látky. Kolekci dominují mikiny a tepláky v ležérním stylu, ideální pro každodenní šatník za každého počasí. Průměrná cena mikiny je 1000 Kč.