Americké outdoorové značky

outdoorové značky

Mnoho nejlepších outdoorových značek vzniklo ve Spojených státech. Rozsáhlý terén a jedny z nejdelších turistických stezek na světě vybízely odvážlivce k dalším výzvám. Jak se říká: nutnost je matkou vynálezů. Proto se v USA již desítky let vyvíjí špičkové outdoorové vybavení a oblečení.

Patagonia – ekologie a všestrannost


Jednou z prvních celosvětově uznávaných outdoorových značek je Patagonia. Společnost, jejíž DNA je založeno na lásce k přírodě a mateřské péči o životní prostředí. Společnost Patagonia byla první v oboru, která začala používat materiály považované za „zelené“. Na začátku jejich úsilí stojí recyklovaná syntetická vlákna, přírodní organická bavlna nebo prachové peří od certifikovaných dodavatelů.

V každé fázi výroby dbá společnost nejen na ochranu planety, ale také na ochranu svých zaměstnanců, a to nejen v sídle značky, ale zejména u subdodavatelů, kteří jsou za výrobu oděvů zodpovědní. Značka také zahájila řadu proenvironmentálních iniciativ, jako je například 1% for the Planet. Dnes má Patagonia velmi rozsáhlé portfolio výrobků. Oblečení pro téměř všechny outdoorové disciplíny, funkční doplňky a desítky univerzálních modelů oblečení, které se hodí i pro každodenní nošení.

PHOTO CREDIT: ©Fred Pompermayer


Altra – nulový drop a maximální pohodlí


Americké značky jsou lídrem nejen v oblasti turistiky, ale také v běhu. Nebudeme zde jmenovitě zmiňovat hegemona s bruslí v logu, ale rozhodně mladší, ale neméně inovativní společnost Altra. Před více než deseti lety měli dva přátelé, kteří milovali běh, problém najít obuv, která by vyhovovala jejich preferencím. Chtěli se přece na běžecké trati cítit stejně, jako když běhali naboso po trávě. Tak začala úžasná historie značky.

První konstrukce boty s nulovým dropem byla běžná bota vložená do trouby vyhřáté na 275 stupňů Fahrenheita. Pak už to šlo ráz na ráz! Dnes je značka Altra uznávaná a ceněná na všech kontinentech a její boty si získaly uznání mnoha amatérských i profesionálních běžců. Společnost se zaměřuje na zajištění pohodlí při běhu. Jejich boty mají význam na prvních kilometrech, ale právě běžci na dlouhé tratě nejvíce ocení osobitou konstrukci obuvi této americké značky.

oblečení


Nejlepší outdoorové obchody na trhu


Kde si můžete koupit výrobky amerických značek? Mnohé z nich jsou k dostání v tradičních obchodech s oděvy. Specializované outdoorové kolekce od velkých výrobců však prodávají pouze outdoorové obchody. Značky, jako je výše zmíněná Altra, jsou navzdory svému vyspělému designu známé spíše užšímu okruhu zákazníků, což znamená, že je sotva najdete v nákupních centrech nebo v populárních obchodních sportovních řetězcích.