Nákup oblečení na e-shopu: jaký zvolit materiál?

V poslední době jsme byli odkázání na to, abychom si nové oblečení kupovali prostřednictvím e-shopů. Ti, kteří nemají potřebu detailně zkoumat materiál, ze kterého je oblečení vyrobeno, mohli být překvapeni, když jim namísto bavlněných kalhot přijel manšestr. Ono totiž na obrázku zboží vypadá vždycky o něco lépe. Proto je dobré věnovat se nejen velikostní tabulce, ale právě také materiálu, ze kterého je oblečení vyrobeno. To totiž může značně ovlivnit vzhled oblečení.

oblečení

Bavlna

Základním a jedním z nejoblíbenějších materiálů je bavlna. Je prodyšná a saje pot, proto s ní neuděláte chybu, když si koupíte bavlněné tričko na léto. Výběr bavlněného oblečení je velice široký – spousta barev i střihů. Bavlněný může být jakýkoli kousek oblečení, který si oblečete – od spodního prádla, přes ponožky, trička až po kalhoty.

Úplet

Úpletový materiál je velice oblíbený, mohou ho nosit děti i dospělí. Dostupný je obvykle ve spoustě formách barevných potisků. Vhodné jsou zejména na sportovním nebo volnočasovém oblečení – úplet je zkrátka pohodlný, ale nepříliš luxusní materiál. Úplety se dají nosit po celý rok a vyrábí se z nich šaty, trička, kalhoty, legíny a spousta dalších kousků oblečení.

Umělá kůže

Umělá kůže vypadá dobře, i když není tak kvalitní jako kůže pravá. Za to je ale dostupná ve více barvách. Protože není dobře prodyšná, používá se obvykle jen jako doplňky klasického oblečení, které přiléhá přímo na tělo (například jen pruhy na mikinách nebo i tričku). Z umělé kůže se vyrábí ale také kalhoty nebo třeba bundy. Takto náročný materiál neseženete všude. Dostupný je ale na webu Bubulakovo.cz, kde (když jste zručnější) si z něj můžete vyrobit opravdu cokoli vás napadne.

Len a dvojitá gázovina

Lněný materiál se používá jako jeden z přírodních materiálů. Je lehký a vzdušný, dobře saje pot, a proto se hodí spíše na léto. Dvojitá gázovina je poměrně vzácný materiál, který má podobné vlastnosti jako len.