Jaké nářadí by mělo být součástí naší domácí výbavy?

Říká se, že v dnešní době je velmi těžké najít muže, který zvládne pověsit obrázek či namontovat poličku. Dokonce jsou k dispozici služby typu hodinový manžel, které si s oblibou objednávají a chválí ženy, které nemají v okolí nikoho, kdo by jim vypomohl. Opravdu jsme na tom takto špatně? A jestli ano, co s tím můžeme dělat? Pro začátek bychom si mohli pořídit základní výbavu, bez které se při opravování a zlepšování domova neobejdeme.

nářadí

Jak vybrat kvalitní vrtačku do naší domácnosti?

Začneme rovnou s nepostradatelnou vrtačkou. Vybíráme-li si  do naší domácnosti vrtačku, měli bychom se zaměřit na to, z jakého materiálu jsou naše zdi. Vybírat pak můžeme mezi příklepovým a nepříklepovým typem. Na následujících řádcích se zaměříme zejména na ty příklepové. S příklepovou vrtačkou lze vrtat do plastu, dřeva i kovu. Zvládne však i beton a měkčí typy kamenů. Díky svému širokému využití ji upotřebíte např. i na vaší zahradě. Příklepová vrtačka lze pořídit v elektrickém i aku provedení. Na domácí vrtání si hravě vystačíme s elektrickou vrtačkou. Chceme-li ji však používat i na naší zahradě, vyplatí se investovat do aku příklepové vrtačky. Ale pozor! Vybírejte takovou, která má kvalitní typ baterie. Ta bude určovat, jak dlouho s ní budeme moci v terénu pracovat. K příklepové vrtačce si nezapomeňte pořídit i sadu vrtáků. Ty vybíráme opět podle materiálu, do kterého máme v plánu vrtat. Existují vrtáky do dřeva, zdi i železa.

Jaké ruční nářadí si pořídit do našeho pracovního kufříku?

Mezi praktické nářadí, které se nám budou do domácnosti hodit, patří zejména kladivo a kleště. Dále oceníme klíče v nejrůznějších velikostech a křížový i plochý šroubovák. Zapomínat bychom neměli ani na kvalitní vodováhu, díky které budou naše obrázky viset pěkně v rovině. Na naši zahradu by mohla být užitečná i malá sekera. Nezapomeňte na další nezbytnosti, jako jsou šrouby, hřebíky a hmoždinky. Díky nim budete mít pověšenou poličku raz dva.

Jak se stát domácím kutilem?

Nemusíte se hned pouštět do velkých projektů. Vaše okolí ocení, zvládnete-li ze začátku přitlouci hřebík a pověsit poličku. Ideální je, máte-li ve vašem okolí kamaráda či rodinného příslušníka, který tyto dovednosti ovládá. Jestli-že však nemáte, nezoufejte. Můžete se podívat i na nejrůznější weby, které nabízí pracovní tutoriály. Ty lze najít i s doplněnými fotkami či obrázky či dokonce videi.