Trendy letní boty pro muže: Jaké vybrat?

Letní sezóna s sebou přináší kromě horkých teplot i téměř nutnost kvalitního letního obutí. Pro muže to může být oříšek, zejména pokud mají v oblibě buď klasické botasky nebo nelichotivé pánské sandály. Naštěstí řešení existuje. Objevte trendy letní pánské boty. Máme pro vás pár skvělých tipů.

boty

Správná letní pánská obuv je základem do každoroční horké sezóny. Aby vám během letních promenád, procházek po pláži nebo toulek za zmrzlinou bylo pohodlně, je potřeba vykročit správnou nohou, ale zejména v kvalitní a pohodlné obuvi. Ty letní navíc přináší určitá specifika, která by pánové měli vzít v potaz. 

Jak vybrat pánské letní boty?

Dopřejte si na výběr dostatek času a vyhněte se shánění bot na poslední chvíli. Pak se totiž často stává, že sáhnete po prvním kousku, který se namane a letní kroky pro vás budou spíše utrpením. Co se týče otevřených bot, ale i tenisek, mohou se objevit puchýře, pokud si vyberete pár, který vám nebude stoprocentně sedět. 

Základní otázkou je, jak vlastně pánskou obuv na léto definovat. Nejde jen o boty, které byste mohli nosit v létě. Označuje se tak obuv, která byla vyrobena pro nošení v teplých měsících a je tak pro toto období maximálně praktická. Takové boty bývají zpravidla:

  • ležérnější – letní obuv se většinou nosí na neformálnější akce
  • otevřené – spousta letních bot jsou otevřené, kdy oblast kolem kotníku a v horní části nártu jsou více odhalené nebo zcela otevřené (tím je umožněn přímý kontakt s větší částí chodidla s otevřeným vzduchem a větrem, což pomáhá tělu k ochlazení)
  • štíhlejší – letní obuv bývá rovněž nižší a štíhlejší, díky čemuž vypadá také méně robustně, zároveň je díky tomu bota lehčí
  • s užší podrážkou – zároveň můžete u letních bot čekat podrážky s nižší hmotností, kdy nemusí mít vyšší odolnost vůči vodě, sněhu a špíně
  • prodyšnější – letní obutí bývá vyrobeno z prodyšnějších materiálů, což umožňuje lepší odvětrávání chodidel

A jaké druhy bot by mohly být tím pravým ořechovým?

boty
A jaké letní trendy v obuvi padnou právě Vám?

Mokasíny

Mokasíny patří mezi stálice co se letních obuví týče. Jsou praktické, protože se snadno nazouvají, zároveň je využijete i pro formálnější události a oslavy. Mokasíny se navíc vyznačují pohodlností a nemusíte se bát je vytáhnout jak na neformální oběd s přáteli, tak třeba na letní svatbu. 

Sportovní boty

Sportovní běžecké boty jsou ideální variantou pro akčnější dny. Jsou lehké, prodyšné a umožní vám držet krok se sluncem bez toho, aniž by vás jakkoliv zatěžovaly. Kromě toho je můžete vytáhnout i na delší procházky, kdy dodají jistotu a lehkost každému vašemu kroku. 

Sandálky a nazouváky 

Existují vůbec stylové pánské sandálky a obecně otevřené boty? Existují! Jen stačí hledat. Mrkněte třeba na oblíbené Birkenstock, které jsou lehké, voděodolné a pohodlné. 

Tenisky a sneakersky 

Ať je podzim, jaro nebo léto, tenisky či obecně sneakers, patří mezi nejuniverzálnější boty, které si vůbec můžete obout. Přinesou vám energii a pohodlí, kamkoliv se vydáte, a jejich klasický design drží své prvenství už desítky let. Výhodou je, že se dají kombinovat ke kraťasům i džínům, využijete je pro městské aktivity i procházky v přírodě.

Espadrilky

Určitě nejsou pro každého, na druhou stranu jsou v létě skvělou alternativou k teniskám či kotníkovým botám. Vyznačují se tím, že jsou bez zavazování a vyrobeny bývají z různě namixovaných látek. Jsou ideální volbou pro letní dovolenou nebo pohodový víkend ve městě. Spíše jsou vhodnější pro ležérnější události – věříme ale, že těch je v létě více než dost, takže v botníku ležet nebudou.