Mistr kutil zná tři finalisty. Hledá ještě poslední dva!

Tři týdny se mohli všichni kutilové, kteří se chtěli pochlubit svými projekty přihlásit do letošního ročníku Mistra Kutila 2016. Nyní už známe tři postupující z celkových pěti. Ty vybrala odborná porota. O zbývajících dvou rozhodne hlasování veřejnosti v následujících týdnech.

„Těší nás, kolik šikovných a odvážných kutilů se do našeho projektu přihlásilo a chce se během léta pochlubit realizací svého projektu a sdílet je s veřejností,“ říká jeden z porotců a zároveň marketingový ředitel Hornbachu, David Kolář. Přihlásilo se na 130 lidí s velmi zajímavými projekty z oblasti stavby, dílny, renovace a zahrady. Do výzvy jste se mohli přihlásit jen s takovým projektem, který byl teprve v hlavě kutila nebo na svém začátku a musí být dokončen do konce srpna. Valná většina přihlášek těmto přísným pravidlům vyhověla.

Cíle českých kutilů jsou velmi pestré. Někdo plánuje svépomoci zrekonstruovat byt či dům, jiní si staví pergoly, saunu či celé kadeřnictví. Přímo postupujícími se mohli stát jen tři kutilové.

Rozhodovala i Adéla Gondíková

Ambasadorka výzvy, Adéla Gondíková vybrala Jiřího Hlavňovského, který svépomocí a bez předchozích zkušeností promění půdu na království svého syna. “Má můj neuvěřitelný obdiv, že se do toho pouští sám. Hlavně bych dbala na to, aby byl pokoj pěkný, funkční, ale také bezpečný,“ komentuje svůj výběr Gondíková.

Druhým finalistou se stal Pavel Škraňka, který chce své manželce splnit sen. Vzdal se garáže, aby místo ní vybudoval kadeřnictví.

Trojici přímo postupujících uzavírá poslední finalista, vybraný porotou. Je jím Stanislav Strnad, který mění zanedbaný a neobydlený byt v designové a moderní bydlení.

Tři kutilové jsou už známi, ale do finále můžou postoupit ještě dva. O těch rozhodne veřejnost. Hlasovat můžete od 27. června do 17. července na www.mistrkutil.cz. Nechte se inspirovat projekty ostatních a podpořte svého favorita.

Ještě je šance

Finálová pětice bude známá v průběhu července a na dokončení svého projektu budou mít kutilové čas až do konce srpna. Navíc vybraných 5 projektů organizátoři během léta několikrát navštíví a natočí s nimi sérii videí. Bude tak vidět, jak se plány mění v realitu. Hlasování o skutečném vítězi proběhne až v září a opět rozhodne široká veřejnost.

Všichni finalisté získají poukázku na nákup v Hornbachu, přičemž, ten, který bude nejlepší, vyhraje poukázku v hodnotě 100 tisíc Kč! Druhý v pořadí na 50 000 Kč, třetí na 30 000 Kč, čtvrtý na 15 000 Kč a pátý na 5 000 Kč.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: