Miminka jako odpudivá stvoření z jiné dimenze

Stranou teď nechme, že novopečený otec má na zrození biologického produktu jen o trochu větší zásluhu, než hlasatel předpovědi počasí na tom, že zítra bude hezky. Veselé vítání o oslavy mimina neberou konce, a vy se okamžitě stanete vyvrhelem společnosti, pokud tohle nezbytné nadšení nesdílíte. Že ten háčkovaný ranec, ze kterého se ozývá kontinuální řev, hlasité ubliknutí a tu a tam i spokojené říhnutí sledujete s nedůvěrou, přitom může mít dočista prozaický důvod. Víte víc, než ostatní.

Miminka

Ne, opravdu teď vynecháme informace o tom, že v našich malých Čechách, kde jsme všichni jedna velká rodina a známe se, klidně z 5 % případů můžou být miminka kukačkou. Tedy kukačkou biologickou, kdy dárcem originálního genetického materiálu není zrovna tatínek, který poslední tři dny vesele slaví. Ale třeba soused přes ulici, nebo zrovna vy.

To víte, otec je na rozdíl od matky nejistý vždycky. A vynecháme i zmínky o kukačkách sekundárních: tedy faktu, že vzhledem k míře rozvodovosti v ČR je skoro 50 % šance, že zmíněného kojeňáka bude za pár let vychovávat úplně jiný táta. Ne, protentokrát se budeme soustředit výhradně na to, proč jsou novorozeňata dost odpudivou záležitostí.

Vetřelec se představuje

Léta, kdy se nevyspíte; zápach z pokaděné plínky; blitíčka ulpívající na všech površích; výstřiky moče, za které by se nemusela stydět ani hvězda německé pornografické produkce. To vše jsou jen špičky ledovce nechutnosti, které mimiňák do vašeho života přináší.

Vědí vůbec ti strejdové z třetího kolena, kteří se teď nadšeně mačkají ke krátkodobé spokojenosti ukočárkovanému vaku, ve snaze zachytit aspoň jednu hlášku novorozence (hele, on zrovna řekl: „Berla!“ ne, to si jen říhnul), jak podivný ten tvor vlastně je?

Kdybychom se omezili čistě jen na anatomický popis, vyvstal by před námi obraz nefalšovaného vetřelce, kterého by Sigourney Weaverová po zásluze odeslala do vesmírného vakua.

Dudlík? A napalm by nebyl?

Konkrétně? Má to řady zubů, připravené ke startu. Vlastně, v dásni začíná vytvářet jejich zárodky už ve 23. týdnu. Nenalhávejme si nic o nevinnosti dětí, tohle stvoření si chystá tesáky mnohem dřív, než vyrazí do světa. A jen je před námi skrývá.

Když pak o tuto skrytou výhodu přichází, během prořezávání se chrupu ven, žalostně pláče. Ví, že přichází o své skryté tajemství! Kostí má naštěstí tenhle malý aligátor víc než zubů, což je ale nečiní o nic méně podivné. Je to prostě xenomorf se vším všudy, který přichází na světlo v krvi, vývržích a bolestech.

Mimina mají víc kostí, než každý jiný rozumný člověk. Ten křehký raneček jich v sobě chová tři stovky, o 94 víc, než dospěláci. V rámci tělesného vývoje pak budou tyhle fragmenty chrupavek srůstat. Dokážete si představit, že by vám musela srůst třetina kost v těle? A to jste přežili srážku s tankem?

Chápete, uvnitř té nevěrné napodobeniny lidského těla dochází k tak překotným změnám, že by to i Hulk zabalil a šel raději prodávat sušenky. Kůže potažená slizem? Ano, ochranná vrstva vernix připomínající namazaný taveňák, nemůže chybět. Dobrota za dobrotou.

Miminka a jejich oči, které vás dostanou

Roztomilá očička? Ale jděte, jsou obludně velká. Protože bulvy dosahují 70 % rozměrů, jaké budou mít u dospělce. Bylo by stejně ťuťu-ňuňu, kdyby se to narodilo s pětkou nohou, nebo dvoutřetinovou proporcí nosu, ucha?

Kdyby se malému samčímu miminku houpalo mezi nohama 70% jeho výbavy? Rozplývali bychom se nad tím? Jistě že ne, bylo by to zvrácené. Ale obří koule očí nás fascinují. Nejspíš nás ten tvor chce hypnotizovat.

Na zdraví!

Pokud nejste Robinson nebo pašerák odsouzený za převážení drog v Thajsku, tak žádná dobrá historka nezačíná tím, jak jste byli někde devět měsíců zavření, a museli jste pít vlastní moč. Mimiňák se tím sice nechlubí, ale tohle je přesně to, co poslední dobou dělal.

Nejen že od cirka desátého týdne vysedával v bublině plodové vody, naplněné mimo jiné i vlastními výměšky, ale pět týdnů na to je začal polykat a cirkulovat. Mimochodem, tou dobou už má vyvinutý smysl chuti.

Jaký další důkaz nechutnosti a zvrácenosti ještě potřebujete? Když tohle všechno víte, nikdo vám nemůže vyčítat, že na „roztomilá miminka“ hledíte s krajní nedůvěrou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Toto dítě se stalo hvězdou porodnice, protože je opravdu UNIKÁTNÍ! Přesvědčte se sami

Táta na mateřské aneb když o děti pečuje chlap