Manuál komunikace na seznamkách. Nedělejte tyhle chyby!

Podle fotky se vám líbí (nebo vám ji jen tak mezi řečí kdosi vybásnil). Co teď? Sbalte ji přes esemesku nebo zprávu. Pokud nevíte, jak se to dělá, pravděpodobně jste ještě neslyšeli o zákonech komunikace ve virtuálním světě. Jaké chyby nedělat a přes co ji dostat? Tohle je manuál těch nejlepších!

Seznamovací inzeráty začaly vycházet v Anglii už kolem roku 1870, internet je záležitostí posledních let, což ovšem podle předního českého odborníka na mezilidské vztahy Otmara Chadima znamená jen technický rozdíl, měnící vaše postupy, ale nikoliv váš konečný sbalovací cíl.

Je důležité myslet na to, že žena je ženou v jakémkoli prostoru, i virtuálním!!! Internetový svět ji sice odvádí od všedního světa, nemění však její podstatu. Balení a komunikace jsou tedy zhruba stejné jako kdekoli jinde.

Jak zaujmout a udělat první dojem bez osobního kontaktu?

Nejčastější věty na chatu jsou Ahoj… Nechceš si se mnou povídat?…Hele, ahoj…. Jak se vede?… Jak jde život? A co pořád?… Tak ahoj… Nashle zejtra… Neznáme se odněkud?…Nechceš zajít na kafe?

Pozdrav použijte v každém případě, u toho ostatního buďte, alespoň pro začátek, ostražití. Odborníci na seznamování tvrdí, že mnohem účinnější je použít věty opačné, jako třeba „Bože, slečno, ani nevíte, jak lituju, že se neznáme.“

Dotyčná se pravděpodobně zeptá: „Proč?“ Tím vám nahodí udičku. Začnete zdůrazňovat její přednosti a máte ji tam, kde ji chcete mít.

Když náhodou odpoví „Já toho teda nelituju“, nechápejte to jako ukončení hry, nýbrž její začátek. Můžete použít: „Nedivím se. Někdo jako ty jich musí mít na každém prstě deset.“ (Dotyčné naznačíte, že je skvělá. Tomu už se bránit nebude.) Kdybyste si nevěděli rady, tady ještě pár varovných upozornění: čtěte zde.

Zapůsobte. Jako chlap, ne teenager

Pak by měl následovat rozhovor o tom, čím vás vlastně zaujala. Jenže pozor, tohle je skutečně tenký led. Vždy zabere lichotka. Podle Otmara Chadima je však zajímavé, že v máločem se muži dopouštějí tolika chyb jako v lichotkách, ačkoliv se to zdá velice snadné. Proč? Důvod je prostý.

„Mnoho mužů si myslí, že samotnou lichotkou dávají ženě něco navíc, dáreček, s nímž si nemusejí lámat hlavu. Ve skutečnosti je špatná lichotka horší než nic a ještě horší nežli špatná lichotka je lichotka naprosto omšelá a milionkrát použitá,“ varuje odborník prostřednictvím svého bestselleru Jak získat a udržet muže a ženu, manželství a vztah.

Jděte na to jinak – a pozvolna

Pokud si z fotky na jejím profilu odnesete informaci, že má krásné vlasy, oči, úsměv nebo snad prsa a vy se začnete rozplývat, že má krásné vlasy, oči, úsměv nebo prsa, nic to s ní neudělá. Je totiž zvyklá, slýchává to od ostatních! Musíte použít něco, čím ještě nikoho nezaujala. To ji vyvede z míry a hlavně udrží její zvědavost. Chytí se a vy budete moct pokračovat v konverzaci.

Abyste ovšem nevypadali jako nějací uslintaní chcípáci, kteří se vším souhlasí, zvolte taktiku občasných nesouhlasů. Všeobecně se podle výše zmíněného experta doporučuje 3x souhlasit a 1x nesouhlasit. Nedělejte to ale pravidelně, ať se neprozradíte.

Dostaňte se dál, rychleji a hlouběji

Super je i taktika použití nějaké vtipné narážky, historky, komentáře… Smích i úsměv vysílají do krevního oběhu tak zvané veselé hormony. Zvlášť Tracey Cox, britská expertka na řeč těla, flirtování a sex a vztahy, apeluje na to, že protože se rádi smějeme a zbožňujeme pohodu, vydržíme s lidmi, kteří ji dovedou navodit (i na drátě), déle a vyvolávají v nás kladné pocity. Tak hurá na srandu.

Dejte si ale pozor na výběr historek ze svého košatého repertoáru. Spíš použijte něco neutrálního, třeba jako: „Je vidět, že kolega myslí na budoucnost. Dneska do práce dotáhnul dvě basy piva místo jedné.“

Hlavně se neprojevujte jako sobec

Vyvarujte se přílišného používání slova „já“. Pokud s ním začínáte každou větu, působíte nejen egoisticky, ale také trochu potřeštěně. „Jedna studie dokonce odhalila, že pacienti psychiatrických klinik používají výrazy ‚já‘ a ‚můj‘ dvanáctkrát častěji než průměrní jedinci,“ objasňuje Tracey Cox. Přece nechcete být jako oni…?

Nechte ji „mluvit“, tedy psát. Vyplatí se to

Dalším kamenem úrazu je naléhání, když se dotyčná delší dobu neozývá, nebo když se nevrací k rozepsané větě. Nechte to být! Každý z nás má zvyk dokončovat za ostatní věty, protože se domnívá, že přesně ví, co mají na mysli. Chcete-li někoho poznat blíž, nechte ho říct, co má na srdci. Kapišto? A kdy konečně začít o sexu? No, to se má takhle…

Řiďte se zásadou tajemství za tajemství

Než se začnete projevovat a naplno se rozepíšete o svých touhách, chutích a plánech, počkejte, až vám ona svěří něco pro ni dost důvěrného. Může to být například obava z pracovního pohovoru, příběh o kamarádce, která ji zradila – a tak dále. Jakmile ona začne prozrazovat nějaké svoje osobnější věci, je obvykle připravená na těžší kalibr.

Pak už to pozvolna můžete rozjet, nicméně zásadně se vyvarujte následující věci…. Neposílejte fotky svého přirození. Vy si myslíte, že je to rajcovní, ona to považuje za nechutné.

 Spousta žen nechápe, kde muži vzali informaci, že by je snad něco takového mohlo vzrušit. Můžete se tak dočkat spíš blokace než nějaké pochvaly vašeho kanónu. Tyhle věci musí být až součástí osobního kontaktu. Nechte si to na moment, kdy už spolu něco zažijete. Myslíme něco sexuálního. Pak už může být odezva kladná. Takže asi tak.

Máte nějakou další taktiku, co zabírá?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Čichací seznamky jako módní trend. Jak fungují?

9 začátků konverzací, kterými zaručeně nesbalíte holku na sociálních sítích!