Letní fenomén? Zapařené koule! Jak jim pomoci?

Léto je super období. Akorát trochu zrádné. Na mužské skořápky během tohoto období čekají nemalé nástrahy. Taky řešíte svědění, vyrážky nebo podezřelé začervenání? Tak to se vám nejspíš varlata zapařila! Co s tím?

Zapařené koule

„Nejdřív jsem měl vyrážku, které jsem se zbavil mastí z lékárny. Jenže pupínky vystřídalo zarudnutí v oblasti varlat a močové trubice. Mám se bát, že se jedná o něco vážného?“ přišel do redakce zoufalý dotaz od někoho, kdo svoje nádobíčko nemá tak docela v cajku. (Určitě není ani první, ani poslední.) Vždyť léto je něco jako horká past, která se vyrovná kastračním kleštím.

To aby se příroda nenudila

Přesnou diagnózu varlat rudých jako Apač určí urolog, nicméně vůbec není neobvyklé, že se během dovolených děje něco tak obtěžujícího. Rozkrok se v horku zapaří raz dva, a to nejen při sportu. Stačí sedět hodiny za volantem nebo třeba v kanceláři na jedné židli a problém je na světě.

Nezvyklé zarudnutí během několika dní obvykle zmizí, ale pravidlo to rozhodně není. Vždy je dobré klást důraz na prevenci a změnu životních návyků. Co dělat, aby vaše rodinné klenoty měly pohodlí? Odborníci doporučují následující.

10 rad, jak si ulevit

  1. Jako první pomoc použijte dětský pudr. Když ho nebudete mít vy, sousedka s jedním a více dítětem vám určitě vytrhne trh z paty i koulí. Pudr uleví od prvotních příznaků svědivé vyrážky v záhybech kůže, která může postupovat směrem k anální oblasti.
  2. Nikdy nenoste spodní prádlo nebo oblečení, které je příliš těsné. To způsobuje přehřátí varlat a jejich oteklost. Snižuje se tím i produkce spermií.
  3. Ve vedrech dodržujte pravidelné přestávky. Jděte se projít, vystupte z auta a nádobíčko trochu proluftujte.
  4. Rozkrok a třísla (!) si pravidelně myjte, i kdyby to mělo být na firemním záchodě. Poté tuto oblast důkladně osušte ručníkem, který je jen váš. Pamatujte, že teplo a vlhko zároveň nahrává houbám, plísním a infekcím.
  5. Denně si berte čisté spodní prádlo – nejlépe z bavlny. Zapomeňte na syntetické materiály.
  6. V posilovnách, fitcentrech i hotelích nespoléhejte na erární ručníky, i kdyby se tvářily bůh ví jak navoněně. Svůj osobní ručník po použití nejlépe ihned hoďte na vyprání a vezměte si nový.
  7. Používejte mýdla bez vůně, ať zarudnutí nebo svědění nezhoršíte. (Varlata ani nic z toho si zásadně neškrábejte.)
  8. Zhubněte. Pokud jste obézní, riziko přehřátí varlat se zvyšuje. Doporučuje se snížit vrstvy tuku v celém těle, což znamená zdravěji jíst a cvičit.
  9. Pokud to jen trochu půjde, sprchujte se vlažnou vodou.
  10. Při přetrvávajících obtížích vyhledejte lékaře a rozhodně se za svůj problém nestyďte. Mají s ním problém i celebrity… Vždyť to jsou taky lidi.
Co má Gordon společného s přehřátím?

Co má Gordon společného s přehřátím?

Velký šéf v líhni

Dokonce i britská kuchařská legenda Gordon Ramsay zjistila, že když se v horku navíc ochomýtá okolo rozpálené trouby, ovlivňuje to nejen jeho pohodlí v rozkroku, ale i plodnost. Na popud tohoto faktu Gordon se svojí ženou Tanou zinicioval kampaň s cílem zlepšit zdraví, bezpečnost a plodnost všech kuchařů.

On za svá varlata bojuje, jiní se jich bojí. Schválně, co byste dělali, kdyby vám je na ulici dali do ruky? I když tato silikonová zapařená nejsou, rozpaky se přehlédnout nedají!

Tak koule v suchu, hoši, a jestli máte lepší tipy, jak svým rudým skořápkám ulevit, sem s nimi!

Foto: Pinterest.com

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

bProč máš tmavšíla