Proč máš tmavší banán než zbytek těla?

Tohle je ale vážná věc. Nedávno jsme se v redakci zamysleli, proč je náš banán tmavší než zbytek těla a vydali se na důkladný průzkum.

Jedno je jistý. S růžovým bimbasem se narodí každej z nás – vyjma černochů a občanů tmavší pleti. Ale co se stane pak? Podle průzkumu jsme zjistili, že růžová barva není věčná. Zůstane cca do puberty, a pak nastane zlom. Těžko říct, jestli v tom nehraje nějakou úlohu honění, ale podle odborníků jde o hormonální změny. Ty způsobí, že do kůže na našem banánu se dostane o něco víc barviva (melatoninu), a tak čůro začne tmavnout.

Nezůstane jen u penisu!

Stejně jako penis, vyslouží si i řitní otvor o něco tmavší barvu. Buďte v klidu, děje se to i opačnému pohlaví (tmavnou jim bradavky a zadek taky). Proč se to ale děje, to vědci netuší. Trochu to přirovnávají k období růstu ochlupení – takže vlastně dostaneme od přírody nálepku s heslem: Kočko, už jsem připravenej se pářit!

Genetika

Jediné, na čem se vědci shodnou, je, že transport melatoninu do banánu má souvislost s naším genetickým původem. Seveřani jsou prostě světlejší než východní Evropani, to dá rozum. To ale ví každej malej kluk, co se podívá občas kolem sebe. A nepotřebuje k tomu vědecký průzkum za miliony. Pokud se ale stane, že kůže v krátké době ztmavne rapidně, urychleně zajděte k doktorovi. To s genetikou nemá nic společného. Pravděpodobně jste se stali terčem nájezdu povrchové mykózy. Je to poměrně banalita, ale má tendenci se vracet. Je to horší bestie než vaše bejvalka. Ta se dá tu a tam snést nebo pomilovat. Tahle mrcha má ale tuhý kořínek, a tak jí raději dejte jednou pro vždy šlus.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak slanina a hamburger ničí váš sexuální život?

Co jíst a pít, aby vám stál v pozoru?