Originální LEGO bydlení, které má nápad a styl v jiném měřítku

Že jsou chlapi věčnými dětmi není žádné tajemství. Každý muž v sobě zkrátka má kousek hravého kluka a to i ve chvíli, kdy se rozhodne pro dospělácký život, stabilní práci a rodinné zázemí. A právě pro chlapy hračičky je určený dnešní článek. Inspirace pro ty, kteří by rádi svému klukovskému JÁ povolili uzdu a promítli hravou povahu i do svého bydlení.

lego bydlení

Lego bezpochyby patří k nejoblíbenější stavebnici na světě, což ostatně potvrzuje jeho mnohaletá tradice. Jak se vlastně fenomén barevných kostiček zrodil? Právě letos tomu bude už 90 let, co dánský truhlář Ole Kirk Christiansen vyrobil ve své dílně první dřevěnou hračku, která stála za vznikem lega, v podobě, ve které ho známe dnes. A proč právě název LEGO? Ten vznikl jednoduchým zkrácením dánské věty Leg godt, která v českém překladu doslova říká “hraj si dobře”. A protože i my patříme ke generaci, která na legu vyrostla, rádi se s vámi podělíme o nový rozměr hraní si s populárními kostkami. Už jste slyšeli o LEGO bydlení?

LEGO v novém měřítku

Díky lego kostičkám si můžeme vytvořit vlastní svět a nezáleží na tom, zda chceme být pirátem s vlastní lodí, kosmonautem, pilotem, vojákem nebo sběratelem sporťáků. S legem je zkrátka možné téměř cokoli, a to nejen v obvykle malém měřítku. Dokonce ani touha vytunit si vlastní bydlení pomocí barevných kostiček nemusí být žádný problém. Třeba právě díky komponentům firmy EverBlock, jejímž mottem je: „To, co vytvoříte, je omezeno pouze vaší představivostí,“ dokážete vytvořit stylový a originální interiér, a nezáleží na tom, jestli se chcete pustit do přestavování bytu, kanceláře nebo třeba terasy.

Jak vypadá LEGO bydlení?

Dětský pokoj

Lego coby hračky a dětský pokoj k sobě bezpochyby dokonale ladí. Co ale dětský pokoj vytvořený přímo z legendárních kostek? Nepochybujeme, že by z něj každé dítě bylo nadšené.

lego bydlení
Dětský pokoj z LEGO kostiček? Žádný problém. Přestavit ho můžete vždycky. (foto: pinterest.com)

Chlapský koutek

Každý chlap touží mít nějaké místo, kam by se čas od času ukryl před okolním světem a mohl se nerušeně věnovat svým koníčkům. Díky legu si můžete postavit vlastní trucovnu, chlapský pokoj nebo zašívárnu. Zkrátka koutek, který bude jenom váš.

lego bydlení
Lego koutek pro chlapy, pro každé velké dítě. (foto: pinterest.com)

Lego bydlení pro teenagery

Studentské bydlení v lego stylu? S obřími barevnými bloky žádný problém.

lego bydlení
Pokoj z lega má od pohledu herní nádech. (foto: pinterest.com)

Lego v kuchyni?

Originalitu kuchyňskému pultu z lego kostek rozhodně nelze upřít. Je to skvělý způsob, jak dodat tradičnímu a nevýraznému prostoru špetku nápaditosti. 

lego
Bar z lega bude originální ozdobou kuchyně. (foto: pinterest.com)

Další originální řešení

Řešíte problém s tím, jak snadno, rychle a přitom stylově oddělit prostor kuchyně s obývacím pokojem? I s tím si obří kostky hravě poradí. 

lego stěna
Jak originálně oddělit prostor? Legem! (foto: pinterest.com)

Nezanedbatelnou výhodou velkých bloků v lego designu není jen jejich originalita a snadná manipulace, ale také to, že z nich můžete postavit opravdu téměř cokoli. Včetně jednotlivých kusů nábytku.

stůl
Až vás barvy omrzí, stačí jen vyměnit kostky. (foto: pinterest.com)

Je vaším cílem moderně a nadčasově vybavená kancelář nebo zasedací místnost? I v takovém případě se můžete nechat inspirovat stavebnicí. 

kancelář
S takovým kanclem nikdy nebudete za suchara. (foto: pinterest.com)

Praktickou, moderní, pohodlnou a navíc naprosto originální terasu, za kterou by se nemusel stydět ani stavitel Bořek můžete vytvořit díky nábytku a doplňkům, jak jinak než inspirovanými legem.

terasa
Tahle terasa může i zmoknout. (foto: pinterest.com)

Jak jsme vám právě ukázali, LEGO nepatří jen do dětského pokojíčku a neslouží pouze k zahnání nudy během deštivých dnů. Obří bloky nabízejí mnoho barevných i tvarových variant, a právě proto představují moderní a neokoukaný způsob, jak povýšit svůj obyčejný interiér na lego bydlení. A nejen to. Obří kostky najdou své uplatnění i ve veřejných prostorách, jakými jsou například dětské koutky, prodejny nebo restaurace.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

LEGO ztvárňuje seriály i legendární modely motocyklů

Špatně navržené dětské hračky, které se neměly dostat na trh (11 fotek)