Last Minute: kam na dovolenou k moři v září

Silné sluneční paprsky, příjemně vyhřáté moře, nepřeplněné pláže i nízké ceny zájezdů – zjistěte, kde vás čekají ty nejlepší podmínky pro levnou dovolenou u moře v září.

Last Minute

Pokud jste nestihli o prázdninách vyrazit k moři, nemusíte zoufat. To, že u nás letní sezóna končí a dny se stávají stále chladnějšími neznamená, že u moře tomu tak musí být také. V některých případech právě naopak. Tak neváhejte a vyrazte do stále prosluněných a příjemně teplých destinací!

Při výběru té pravé destinace pro zářijovou dovolenou platí jednoduché pravidlo – čím blíže k rovníku, tím lépe a tepleji. Mezi ty nejbližší a přitom ještě příjemně vyhřáté destinace patří rozhodně Řecko, Portugalsko, Turecko, Tunisko, Mallorca, Egypt a mnohé další.

Řecko

I když u nás můžete v září zažít přízemní mrazy, v Řecku jsou teploty stále vysoko v letním standardu. V ranních hodinách se teploty pohybují kolem 25 °C a v poledne dokonce kolem 30 °C. Nejvhodnější destinací je největší řecký ostrov Kréta. Teploty dosahují vysokých hodnot, v turistických resortech už není tolik návštěvníků a vy budete mít větší soukromí. Ani na dalších řeckých ostrovech se ale nemusíte bát zimy. Rhodos, Santorini, Korfu a další jsou také velmi vhodné destinace.

Last Minute

Last Minute

Turecko

Turecko patří mezi jednu z velmi oblíbených destinací. Najdete zde nádherné pláže, luxusní hotely a vysoké teploty vody i vzduchu. A to i v září! Teplota vzduchu v tento měsíc ještě stále dosahuje tropických 30 °C. Jedná se tedy o vhodnou destinaci na pozdní dovolenou. Vyrazit můžete do jakékoliv přímořské destinace a budete mít jistotu kvalitního koupání a dobrého počasí.

Mallorca

Kdo byl v září na Mallorce, ten může potvrdit, že teploty vody i moře jsou zde stále velmi příjemné a vhodné pro koupání i opalování na pláži. Teploty v poledne se pohybují kolem 30 °C, ráno a večer naměříte kolem 24 °C. Voda má průměrně kolem krásných 25 °C. Pokud vás láká tento nádherný španělský ostrov, tak se nenechte odradit počasím u nás a vyrazte sem i v září!

Egypt

Díky své poloze patří Egypt mezi jednu z nejteplejších nejbližších destinací, kterou můžete bezpečně navštívit v září. Teploty zde oproti srpnu sice klesly o několik stupňů níže, ale na naše poměry jsou stále astronomicky vysoko! Průměrná zářijová teplota vzduchu například ve vyhlášeném letovisku Hurghada je neuvěřitelných 34 °C. Teplota vody se pohybuje kolem velmi příjemných 28 °C. Ostatní destinace jsou na tom velmi podobně. Ať už vyrazíte v září kamkoliv do Egypta, tak budete mít s největší pravděpodobností krásné počasí.

Tunisko

Ani Tunisko, jako další zástupce afrických zemí, nesmí zůstat bez zmínky. Pokud se sem vydáte v září, tak nebudete mít s teplotami ani s množstvím turistů vůbec žádný problém. Přes den naměříte kolem 29 °C a koupat se budete v moři, které má teplotu kolem 25 °C. Nemusíte tedy mít žádné obavy, že byste se dostatečně neohřáli a neužili si vodní radovánky.

Pokud máte možnost v září někam vyrazit na dovolenou, tak neváhejte a využijte ji. Teploty v jižních destinacích jsou stále velmi vysoké, ceny zájezdů jsou mnohem nižší a počet turistů bude také výrazně nižší. Kdo vyzkoušel, tak potvrdí, že se jedná o unikátní zážitek.