Květina jako omluvenka. To nejlepší, čím můžete začít. Jak vybrat vhodnou květinu podle situace

Něco se nepovedlo? Zapomněli jste na důležitou událost? Správný muž svou chybu uzná a omluví se. Dámské srdce nejsnáze obměkčí krásná květina. Ta řekne víc než tisíc vyřčených slov.

Květina jako omluvenka

Omluvit se je třeba co nejdřív. A co obměkčí ženino srdce? Přeci krásná květina v ruce muže jejího srdce – vás.

Jak vybrat vhodnou květinu?

Záleží na tom, komu se budete omlouvat. Jinou kytičku zvolíte jako omluvu manželce či přítelkyni, jinou mamince, babičce nebo kamarádce.

Důvodem je květomluva, jinak také řeč květin. Každá z nich vyjadřuje něco jiného, důležitá je někdy i barva. Její historie sahá hluboko do minulosti, do doby, kdy ženy žily v harémech. Takové řeči květin se tehdy říkalo selam. V Evropě se rozšířila v době křižáckých válek, plný rozpuk přišel za vlády královny Viktorie. Tehdy ji znal úplně každý.

V Čechách se stala oblíbeným způsobem vyjadřování a tajných poselství v době národního obrození. Postupně ale upadla v zapomnění a dnes už ji zná málokdo.

Květina jako omluvenka

Růže – nejoblíbenější květina

Jako omluvenka většinou poslouží bílá nebo krémová růže, která vyjadřuje nejhlubší omluvu. Pokud se omlouváte své partnerce, rozhodně nešlápnete vedle ani s červenou, růžovou nebo modrou růží. Na žlutou si raději dejte pozor, vyjadřuje žárlivost.

Tulipán

Kytice tulipánů za Vás poprosí o odpuštění. Vyjadřují spolehlivost a věrnost. Červený představuje lásku, žlutý pýchu i oslavu krásného úsměvu. Různobarevný tulipán zase chválí Vaše nádherné oči.

Slunečnice

Uvědomuji si, že jsem udělal chybu, omlouvám se za ni a vše špatné chci napravit.“ To za Vás řekne slunečnice. Co vy na to?

Pivoňky

Sezónní květiny typické svou nezaměnitelnou vůní. Co ty za Vás řeknou? „Omlouvám se za své chování“.

Nejste si svým výběrem jisti?

Neváhejte se poradit s odborníky. Zkušený florista Vám rád poradí a spolu vyberete ty pravé květiny.

Květina jako omluvenka

Kolik květin se hodí jako omluva?

Ženu potěší každá kytička. Jejich počet není stanoven. Záleží na tom, jak velké chyby jste se dopustili a zda chcete o ženu svých snů opravdu bojovat a prosit o odpuštění. Taková kytice se stovkou růží obměkčí téměř každou ženu. To je prostě sen každé z nich.

Co dělat, když Vás je dotyčná natolik zklamaná, že Vás nechce vidět ani slyšet?

I to se stává. Ale Vy si poradíte i s touto nepřízní. Existuje přece rozvoz květin. Vyberete kytici nebo si ji sami sestavíte, doplníte ji o omluvný vzkaz a pak už budete jen čekat. Kytici doručí milý kurýr. Tomu žena jistě otevře a květiny si převezme.