Kožní orgasmus. Hříčka přírody, nebo běžná věc?

Při zimnici prý vaší pokožce může být tak dobře, až se dostane k orgastickému nebi. Ne, to není apríl. Jak něčeho takového dosáhnout?

Orgasmus je mimořádně zvláštní pocit, který lidé (někdy) prožívají při sexu. Objevuje se po překročení určité prahové hladiny pohlavního vzrušení a může trvat od několika vteřin po minuty. Po něm následuje pocit uvolnění a pohody. Tohle je definice vyvrcholení, která je všem známá. Dá se ale za orgasmus považovat i to, když vám naskočí husí kůže? Věda je jednoznačně pro.

Vědět to tak dřív…

Internetová encyklopedie husí kůži popisuje jako napřímení vlasu pilomotorickými svaly, zpravidla v reakci na chlad anebo silné emoce. Vtipné je, že se tento stav označuje za piloarekci nebo dokonce piloerekci. I když vám to doteď asi nepřišlo, jedná se o orgasmus kůže. Aspoň takhle to tvrdí spisovatel a odborník přes mozek David Robson, který se o tom zmínil BBC s tím, že se odvolává na práci americké univerzity Wesleyan a neuroložky Psyche Loui. Ta při studiu hudby a mozku došla k závěru, že husina není jen tak něco běžného nebo podřadného.

Orgasmus bez práce?

Někteří lidé jsou prý tak vzrušeni, zvlášť právě při poslechu hudby, že se jejich pokožka vyloženě tetelí blahem. A mezi populární kousky, které zpravidla „zimnici“ způsobují, patří Adele (Someone Like You), Oasis – konkrétně Wonderwall a Rachmaninov, klavírní koncert č. 2. Zíráte, co? Hned můžete vyzkoušet, jestli to funguje. Třeba na Adele…

Tahle britská zpěvačka a skladatelka vám žádný orgasmus nezpůsobila? Nevadí. To přijde s evokujícími zvuky typu šustění listí či nehty na tabuli. Mrazení vyvolávají i silné chutě, například kyselost citronu, což je docela bizarní, a údajně i některé filmy. Pak je tu taky dotek a smyslná masáž. Už vám někdo někdy přejel po skalpu takovým tím masážítkem s kovovou rukojetí? Že ne? Pak o orgasmu nevíte vůbec nic!

Nejlepší kombinace? Holka, hudba a něco k snědku

Skutečnost je taková, že suma sumárum existuje pět různých způsobů, jak kožní orgasmus vyvolat. Hudbou, zvuky, filmy, jídlem a smyslnými doteky. Asi se teď divíte, co je to za troufalost, když vy máte jen jedno vyvrcholení, za kterým si „stojíte“. Světe, divte, asi doopravdy není jediné. Cassandra Lorius, homeopatka a sexuoložka se specializací na párovou terapii, a zároveň odbornice na tantru a východní spiritualitu, dokonce tvrdí, že orgasmus má mnoho podob.

Může být myšlenkový, tedy bezkontaktní, jež je podpořen jen dýcháním a stahováním svalů pánve, srdeční (takový orgasmus prý nastává, když je srdce plné lásky, jež přeteče v rozkoš) nebo energetický. To znamená, že tělo představuje pole energie a při milování se pole obou partnerů prolínají. Jakmile začne energie kolovat spojenými těly a jedinec se nechá unášet proudem energie, dochází k výbuchu.

No, nevíme, jak vy, ale my si necháme svoje staré dobré a zajeté postupy. Kapesníky k ruce, vážení. A držte si klobouky!

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Mají vůbec ženy orgasmus? Pravda děsí!

Poševní sekrety. Víte, co lížete?